Brković tužio crnogorsku državu

Autor: Poslovni dnevnik , 24. ožujak 2019. u 21:59
Ministarstvo ekonomije od tvrtke Dragana Brkovića traži 500.000 eura/Dino Stanin/PIXSELL

Sporna koncesija za kamenolom.

Crnogorski poduzetnik Dragan Brković, u ime Vektre Montenegro, tužio je državu zbog, kako se navodi, neosnovanog potraživanja Ministarstva ekonomije za koncesije za kamenolom Bušnje u Pljevljima, od gotovo 500.000 eura.

Prema navodima iz tužbe, Ministarstvo ekonomije je tri godine nakon što je Vektra Montenegro kupila imovinu od tvrtke Građevinar Pljevlja u stečaju, zaključila ugovor o eksploataciji tehničko-građevinskog kamena s tom tvrtkom, kojeg je potpisala i Vektra.

Ugovorom je predviđeno da isplatom kupoprodajne cijene za imovinu Građevinara i zaključenjem stečaja, sva prava i obveze vezane za koncesiju prijeđu na Vektru Montenegro, piše Pobjeda.

U Brkovićevoj tužbi navodi se da koncesije za količine kamena izvađene prije 2007. godine, kada je imovina te tvrtke kupljena, ne mogu biti stavljene na teret Vektri.

"Za otkopane količine nastale do 10. kolovoza 2007. godine odgovorno je GP Građevinar, u stečaju, a naknadu za koncesije Ministarstvo ekonomije je trebalo prijaviti u stečajnu masu", kaže se u tužbi.

Navodi se da je u stečajnom postupku nad Vektrom Montenegro Poreznoj upravi priznato 2,8 milijuna eura, od kojih se 71.200 odnosi na koncesije.

Ministarstvo ekonomije je rješenjem iz prosinca 2014. godine obvezalo GP Građevinar, a time i Vektru, na plaćanje koncesije za utvrđene razlike u otkopanim količinama mineralne sirovine od 2005. do 2014. godine na iznos od 464.700 eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close