Britansko-kanadski konzorcij za Bwin priprema 1,5 milijardi eura

Autor: Tomislav Pili , 19. svibanj 2015. u 22:00
Bwin je lani ukupno uprihodio 612 milijuna eura

Preslagivanje i okrupnjavanje na tržištu igara na sreću već se duže vrijeme očekuje zbog visokih poreza i strože regulative.

Zahuktava se rat ponudama za preuzimanje Bwin Party Digital Entertainmenta, tvrtke za sportsko klađenje i internetske igre na sreću.

Nakon što je u petak engleska kompanija 888 Holding ponudila za sada nepoznati iznos u gotovini i dionicama, u utorak je interes iskazao i britansko-kanadski konzorcij u sastavu GVC Holding i Amaya. Za razliku od 888 Holdinga, konzorcij će ponuditi 1,5 milijardi eura, također u gotovini i dionicama, tvrde upućeni izvori Reutersa. Navedeni ponuđači također se bave igrama na sreću, ali im je burzovna vrijednost prilično različita. Naime, GVC na Londonskoj burzi vrijedi 440 milijuna dolara dok je 888 Holding s 947 milijuna dolara dvostruko veći.

 

Batram

Veće pozitivne učinke spajanja s Bwinom polučio bi 888 holding

Ipak, u odnosu na kanadsku Amayu koja vrijedi 3,6 milijardi dolara, engleske kompanije su praktički tržišni patuljci. Prema mišljenju analitičara tržišta igara na sreću, Amaya bi se mogla "isprsiti" s daleko većom ponudom, kaže Nick Batram iz Peel Hunta. "Međutim, smatram da bi veće sinergijske efekte s preuzimanjem Bwina polučio 888 Holding", dodao je za Reuters Batram.

Inače, preslagivanje i okrupnjavanje na tržištu igara na sreću već se duže vrijeme očekuje jer visoki porezi i stroža regulacija ove industrije na europskom kontinentu sve negativnije utječu na kompanije iz te branše. Prema podacima s njihove internetske stranice, Bwin je prošlu godinu zaključio s gotovo 612 milijuna eura ukupnih prihoda te dobiti prije oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) od 101,2 milijuna eura. Većinu prihoda ova tvrtka, inače registrirana na Gibraltaru, ostvaruje na području Europske unije.

Komentirajte prvi

New Report

Close