Britanski zastupnici uz pomoć Ruže Tomašić trošili javni novac

Autor: Poslovni.hr , 22. lipanj 2014. u 12:02
Ruža Tomašić. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Osim noćenja, porezni su im obveznici platili i putne troškove, ali i guštanje u lokalnim gastronomskim delicijama te privatnom koncertu Ane Rucner, prenosi Jutarnji list.

Zastupnici britanske Konzervativne stranke u Europskom parlamentu našli su se na udaru kritika svoje javnosti zbog 'radnog odmora' na hrvatskoj obali na koji ih je pozvala pravašica i eurozastupnica Ruža TomašićSporan detalj je da su im ljetne užitke platili europski porezni obveznici i to nakon što su na nedavnim europskim izborima mandate osvojili obećavajući stati na kraj bespotrebnom bacanju EU novca, objavio je Jutarnji list.

Prema informacijama Daily Maila, 14 eurozastupnika uživalo je u jednotjednom odmoru u Dubrovniku i na Korčuli, za što su ukupno spiskali oko 30.000 funti javnog novca. Preračunato u hrvatsku valutu, riječ je o oko 285.000 kuna. Neki od zastupnika sa sobom su poveli i žene odnosno muževe, a svi su odsjeli u hotelu s pet zvjezdica. Osim noćenja, porezni su im obveznici platili i putne troškove, ali i guštanje u lokalnim gastronomskim delicijama te privatnom koncertu Ane Rucner.

Daily Mail navodi da su u skupini bila dvojica zastupnika koja su na upravo održanim izborima izgubila mandate, dok su ostali javni novac počeli trošiti a da se novi saziv Europskog parlamenta još nije ni okupio na svom prvom zasjedanju. Zastupnička je ekskurzija započela u ponedjeljak, kada su torijevci stigli u luksuzni dubrovački Hilton Imperial, gdje noćenje za jednu osobu košta i po 200 funta, odnosno oko 1.900 kuna. Vrhunac odmora bio je izlet na Korčulu do koje je najmanje šestero zastupnika otplovilo brodovima lokalnih privatnih prijevoznika. Dio zastupnika o javnom je trošku otišao na ručak u restoran negdje izvan Dubrovnika gdje su pili šampanjac i jeli mesnu platu uz dimljene pastrve.

U utorak su britanski političari prisustvovali koncertu koji je samo za njih održala vrhunska violončelistica Ana Rucner. Troškovi tog nastupa nisu objavljeni. Na upit Daily Maila za komentar u Konzervativnoj se stranci pravdaju da su išli na radno putovanje na koje ih je pozvala hrvatska eurozastupnica Ruža Tomašić, koja ima kuću na Korčuli. Ona je, kao i torijevci, članica grupe Europskih konzervativaca i reformista (ECR).

Na njezinoj Facebook stranici proteklih je dana objavljeno više fotografija grupe europarlamentaraca, u kojoj je bio i veći broj zastupnika i zaposlenika ECR-a iz drugih članica EU. Navodi se da su bili na zajedničkoj konferenciji u Dubrovniku, ali i na studijskom putovanju kako bi 'upoznali komparativne prednosti, potencijale, probleme, ali i prirodne ljepote te kulturno naslijeđe' Hrvatske. 

Ruža Tomašić je na svom Facebook profilu objavila reakciju na vijest, ustvrdivši da je Hrvatska navedenom konferencijom stekla vrlo utjecajne prijatelje koji će sutra lobirati za Pelješki most i što skorije uključivanje naše države u zonu Schengena.

"Kriva sam za to! Moja je grupacija ostavila novac koji joj Europski parlament dodjeljuje za ovakva događanja u Hrvatskoj, a ne negdje drugdje. Isti ti ljudi i njihove političke stranke upravo rade na organizaciji akcije kojom će se ove jeseni obnoviti neki od objekata na poplavljenim područjima Republike Hrvatske. Za kraj, dio kolega je o svom trošku produžio boravak u prelijepom Dubrovniku ili rezervirao ljetni termin za sebe i obitelj u našem biseru. Još novca Dubrovniku i Hrvatskoj. Ono što već sad mogu reći sa sigurnošću jest da će ovakvih "međunarodnih skandala u režiji Ruže Tomašić" koji hrane domaće medije biti još. Želja mi je što češće dovoditi svoju političku obitelj u Hrvatsku, upoznati ih sa specifičnostima i problemima svih naših regija kako bismo sutra imali prave lobiste za hrvatsku stvar", kaže Tomašić.

Komentari (11)
Pogledajte sve

Bravo Ružo! Možda iz ove epizode onaj zelenko grčić nauči kako se privlači lova iz EU.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/339379/Ruza-Tomasic-Kriva-sam.html

…Dubrovniku i na Korčuli, na koji ih je pozvala eurozastupnica Ruža Tomašić, a troškovi su išli na račun europskih poreznih obveznika…

‘Želja mi je što češće dovoditi svoju političku obitelj u Hrvatsku, upoznati ih sa specifičnostima i problemima svih naših regija kako bismo sutra imali prave lobiste za hrvatsku stvar’,
piše Tomašić na Facebooku.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/339379/Ruza-Tomasic-Kriva-sam.html

Stvarno mi nije jasno zbog ćega ju YUtarnji i neki komentatori napadaju ?
Zbog toga što su EU novac (300.000,00kn) potrošili u Hrvatskoj ?
A ne u nekoj drugoj državi ?
A osim toga smo za njihov novac dobili lobiste za naše projekte.

Prava licemjerka! Fuj!!!

bez obzira tko je i što je, ne vidim da je ona učinila nešto neispravno ili protupropisno.

New Report

Close