Britanija želi izbaciti Rusiju iz SWIFT-a

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2014. u 10:19
Britanski premijer David Cameron

SWIFT je jedna od najvažnijih poveznica Rusije s međunarodnim financijskim sustavom pa bi isključenje moglo naštetiti njezinim trgovinskim tokovima

Velika Britanija će zatražiti od vodećih ljudi Europske unije da razmotri o blokadi pristupa Rusije međunarodnom bankarskom transakcijskom sustavu SWIFT kao idjelu proširenih sankcija protiv te zemlje nakon nove eskalacije u Ukrajini, piše Bloomberg.

SWIFT je jedna od najvažnijih poveznica Rusije s međunarodnim financijskim sustavom pa britanski premijer David Cameron planira njezino isključenje iz međunarodnih financijskih tokova staviti na vrh liste tema koje će se danas raspravljati na izvanrednom sastanku lidera zemalja EU u Bruxellesu. Isključenje Rusije iz SWIFT-a značilo bi da je odnos sa Zapadom ozbiljno eskalirao, a za očekivati je da bi njezin odgovor bio jednako snažan. Iako isključenje iz SWIFT-a ne bi zaustavio glavne međunarodne trgovinske ugovore Rusije, uzrokovao bi probleme u međugraničnom bankarstvu što će zasigurno poremetiti trgovinske tokove.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Putin new Hitler.

New Report

Close