Britanija će plaćati 1.000 funti po MW zajednicama u blizini novih nuklearki

Autor: Objava za medije , 19. srpanj 2013. u 12:21
Fotografija preuzeta s portala www.croenergo.eu

Britanska vlada ovaj je tjedan predstavila novu multimiljunsku “navlakušu” zajednicama koje se nalaze pokraj budućih nuklearnih elektrana.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS 

Britanska vlada ovaj je tjedan predstavila novu multimiljunsku "navlakušu" zajednicama koje se nalaze pokraj budućih nuklearnih elektrana.

Osam lokacija u Engleskoj i Walesu gdje bi se trebala graditi nova nuklearna postrojenja mogla bi primati naknade u iznosima od 1000 funti naviše po MW na rok od 40 godina i to od trenutka početka rada nuklearne elektrane.

>>> Powered by portal croenergo.eu

Projekt bi samo zajednici Hinkley Point, mogućoj budućoj lokaciji EDF-ove nove nuklearke, mogao donijeti čak 128 milijuna funti.

U priopćenju britanska vlade navodi se kako razmjeri i trajanje utjecaja novih nuklearnih elektrana moraju biti prepoznati te se zajednicama u čijoj se blizini grade treba osigurati dodatna korist zbog njihove uloge u nacionalnoj proizvodnji električne energije. Korištenje sredstava biti će prilagođeno specifičnim lokacijama na način da se osigura dugoročna korist i gospodarsko i društveno naslijeđe koje će proizaći iz razvoja novih postrojenja. Sredstvima će se upravljati na lokalnoj razini.

Cijeli tekst dostupan je u 9. broju NET-a, Nacionalnog energetskog tjednika, na linku. Također cijeli tjednik u e-izdanju možete preuzeti na dnu sljedećeg linka.

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close