Bratušek zbog odlaska na funkciju u Bruxelles intenzivno uči engleski

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. rujan 2014. u 12:39
Alenka Bratusek. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bratušek po neslužbenim informacijama dodatni novac treba za intenzivni tečaj engleskog koji ovih dana pohađa kako bi popravila svoje znanje.

Bivša slovenska premijerka Alenka Bratušek ovih dana usavršava svoje znanje engleskog jezika kako bi se zastupnicima Europskog parlamenta što bolje predstavila kao kandidatkinja za povjerenicu za energetiku u budućoj Europskoj komisiji.

Kako je u subotu objavilo ljubljansko "Delo", Bratušek je od članova svoje stranke u slovenskom parlamentu zatražila da joj za njen intenzivni tečaj engleskog prepuste sredstva koja im je parlament odobrio za dodatno osobno obrazovanje, ali je time izazvala njihovo negodovanje, a zastupnik Peter Vilfan, nekad istaknuti košarkaš, odbio se odreći svote koja mu po zakonu pripada. Članovi slovenskog parlamenta svake godine mogu potrošiti 800 eura na dodatno osobno obrazovanje.

"Bio sam odlučno protiv toga da joj prepustim svoja sredstva, a ne znam kako će se odlučiti ostala dva naša zastupnika", kazao je Vilfan.

Vodeći slovenski list navodi da Bratušek po neslužbenim informacijama dodatni novac treba za intenzivni tečaj engleskog koji ovih dana pohađa kako bi popravila svoje znanje engleskog jezika.

Bratušek je prošle godine na početku svog premijerskog mandata dala intervju za američki CNN koji je u Sloveniji izazvao mnoge komentare jer se pokazalo da je njeno znanje engleskog skromno i neprimjereno funkciji, piše list.

Bratušek je nakon toga, kako su objavili mediji, pohađala posebni intenzivni tečaj metodom "superučenja" kojim se koriste i drugi slovenski političari, a omogućava da se svaki dan usvoji 150 novih engleskih riječi. Riječ je o metodi učenja hipnozom koju je razvio Georgi Lozanov.

Komentirajte prvi

New Report

Close