Branson odbio saudijske milijarde

Autor: Tomislav Pili , 14. listopad 2018. u 21:59
Turska sumnja da je Jamal Khashoggi ubijen u konzulatu/REUTERS

Britanski milijarder obustavio pregovore zbog nestanka novinara u Istanbulu.

Britanski milijarder Richard Branson obustavio je pregovore sa saudijskom vladom o ulaganju milijardu dolara u njegove kompanije za svemirske letove zbog sumnje da je novinar Jamal Khashoggi ubijen u konzulatu u Istanbulu.

"Napisi o događajima u Turskoj oko nestanka novinara Jamala Khashoggija, ako se pokažu istinitima, jasno će promijeniti mogućnost bilo koga sa Zapada da posluje sa saudijskom vladom", izjavio je u priopćenju Branson.

Podsjetimo, Khashoggi je jedan od glasnih kritičara vlade princa Mohammeda bin Salmana, a nestao je 2. listopada nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu.

Turske vlasti smatraju da je ubijen, dok saudijska vlada niječe bilo kakav zločin. Saudijska je vlada prošle godine najavila da je zainteresirana uložiti do milijardu dolara u Virgin Galactic koji se bavi turističkim putovanjima u svemir te Virgin Orbit koji je fokusiran na lansiranje malih satelita.

Richard Branson nije naznačio kada bi i hoće li obnoviti pregovore. Najavio je i odlazak s čelne pozicije dva projekta gradnje ljetovališta na dva saudijska otoka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close