Boston: 105 ozlijeđenih, 15 u kritičnom stanju, 2 poginulih

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2013. u 08:33
EPA

Obama nije eksploziju opisao kao teroristički napad, rekavši kako “još uvijek nemaju sve odgovore”.

 U dvije eksplozije koje su u ponedjeljak odjeknule blizu ciljne crte maratonske utrke u Bostonu, poginule su dvije osobe, a 105 ih je ozlijeđeno, od kojih 15 teško, prema posljednjim izvješćima američkih medija.

Bolnice u Bostonu su izvijestile da je u eksplozijama ozlijeđeno 105 osoba, od kojih je 15 u kritičnom stanju. CNN javlja da je među ozlijeđenima osmoro djece.

Dok podaci o broju ozlijeđenih variraju od 80 do preko 100, zavisno od izvješća, zasad nema promjene ranije potvrde da su u eksplozijama poginule dvije osobe. Jedna od tih žrtava je osmogodišnji dječak, izvijestila je TV mreža NBC News.

Američki predsjednik Barack Obama je u kratkom televizijskom obraćanju rekao da će vlada angažirati sve potrebne resurse kako bi se u istrazi otkrili počinitelji.

Obama nije eksploziju opisao kao teroristički napad, rekavši kako "još uvijek nemaju sve odgovore".

No, nakon njegove izjave, dužnosnik Bijele kuće je kazao novinarima: "Svaki događaj s višestrukim eksplozivnim napravama, kao što ovaj izgleda da je, jasan je teroristički čin i pristupat će mu se kao terorističkom činu", prenosi The Wall Street Journal.

Komentirajte prvi

New Report

Close