Bosch predstavlja povezane gradove i pametne domove

Autor: Poslovni dnevnik , 03. siječanj 2018. u 22:00
Vožnja i parkiranje postaju znatno lakši/BOSCH

Na prestižnom američkom sajmu Bosch će predstaviti inovativna rješenja i usluge za urbanu mobilnost i povezan svijet rada.

Na sajmu CES 2018., koji će se održati u Las Vegasu od 9. do 12. siječnja 2018., Bosch će demonstrirati da su pametni, povezani gradovi sutrašnjice već postali stvarnost. Ovaj dobavljač tehnologija i usluga predstavit će inovativna rješenja i usluge za urbanu mobilnost i povezan svijet rada te za pametne domove i zgrade. Na sajmu će ponuditi niz rješenja za povezane gradove, koji garantiraju veću sigurnost i energetsku učinkovitost, te manje stresa. 

 

4 dana

traje sajam u Las Vegasu

'Parkiranje bez muke'
Pod parolom 'parkiranje bez muke', Bosch će predstaviti različita rješenja za povezano i automatizirano parkiranje. Parkiranje temeljeno na zajednici omogućuje vozačima pronalazak slobodnog parkirnog mjesta. Dok prolaze ulicom, automobili automatski  prepoznaju i mjere veličinu razmaka između parkiranih automobila i u stvarnome vremenu prenose podatke u digitalnu mapu parkirnih mjesta koja vozačima omogućuje pronalazak praznih parkirnih mjesta. Boscheva automatizirana usluga parkiranja odlazi jedan korak dalje – automobil se samostalno parkira bez potrebe za ikakvom radnjom vozača.

Vozači ostavljaju svoje vozilo na ulazu parkirne garaže i pošalju odgovarajuću naredbu putem aplikacije na pametnom telefonu: automobil zatim samostalno traži prazno mjesto i ondje se parkira bez pomoći. Čimbenik koji potpuno automatizirano parkiranje pretvara u stvarnost je infrastruktura pametne parkirne garaže koja se povezuje sa softverom u vozilu. Na sajmu će Bosch predstaviti i sustav ranog upozorenja na poplavu, zahvaljujući digitalnom nadziranju vodostaja rijeka i ostalih vodenih površina koje se nalaze u blizini gradova u stvarnome vremenu. 

Digitalni anđeo čuvar 
Potom, aplikacija Vivatar, odnosno digitalni anđeo čuvar, koja se može upotrebljavati za kontaktiranje prijatelja i obitelji te za digitalnu 'pratnju' kući uz GPS. Korisnici sami odlučuju kada im je potrebna pratnja i tko bi im je trebao pružiti. Boscheve razvojne tvrtke razvijaju rješenja za pametne gradove. "Želimo brzo ući u nova područja poslovanja uz svoju internu start-up platformu. Inovativne razvojne tvrtke koje se njome koriste istovremeno imaju korist od dostupne infrastrukture i višegodišnjeg iskustva dobavljača tehnologija i usluga kao što je Bosch", ističu u toj kompaniji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close