BMW bi u Americi gradio novu tvornicu

Autor: Tomislav Pili , 28. studeni 2018. u 21:59
Izvršni direktor Harald Krüger/REUTERS

Njemačka kompanija najavila investiciju uoči uvođenja tarifa na uvoz auta.

Nedugo nakon medijskih špekulacija da bi američki predsjednik Donald Trump već idućeg tjedna mogao objaviti carine na uvozne automobile, BMW je odgovorio – najavom investicije u SAD.

Izvršni direktor njemačkog proizvođača automobila Harald Krüger izjavio je medijima kako kompanija razmatra gradnju još jedne tvornice u Americi. Tvornica bi proizvodila motore i transmisijske sustave.

Podsjetimo, BMW već godinama posjeduje tvornicu u Južnoj Karolini koja sklapa automobile, a iduće godine planira takvu tvornicu otvoriti i u Meksiku.

U razgovoru s novinarima na automobilskom salonu u Los Angelesu, Krüger je kazao kako kompanija razmatra promjene u trenutnom lancu uvoza motora i transmisijskih sustava.

"Nalazimo se u području kada se može razmišljati o još jednoj lokaciji u SAD-u", istaknuo je čelnik BMW-a u kontekstu rasta prodaje u tom dijelu svijeta. Dodao je i kako bi takva tvornica pružila "prirodan štit od tečajnih razlika".

Prema tvrdnjama njemačkih poslovnih medija, američka administracija mogla bi objaviti carine na uvozne automobile nakon Trumpova povratka iz Buenos Airesa gdje se održava sastanak lidera skupine G20. U srijedu oko 14.30 sati cijena BMW-ovih dionica bila je 0,5 posto u plusu, na 74 eura.  

Komentirajte prvi

New Report

Close