Blitz – Cinestar multipleks i u Novome Sadu, slijedi Tuzla

Autor: Saša Paparella , 26. srpanj 2016. u 22:01
Novosadski multipleks/Foto Blitz Cinestar

Uz niz multipleksa u RH, agilni kinoprikazivač otvorio je moderna kina u Zrenjaninu i Pančevu, te u Mostaru i Bihaću.

Novotvoreni multipleks u Novom Sadu najnovija je investicija Blitz-CineStara, najvećeg regionalnog kinoprikazivača. Time je nastavljen investicijski ciklus kojeg Blitz-Cinestar kontinuirano provodi posljednjih 13 godina. Multipleks u Novom Sadu prostire se na 5000 kvadrata, s ukupno deset dvorana te gotovo 1400 sjedećih mjesta, što ga čini najvećim, ali i najmodernijim multipleksom u Srbiji. O velikom interesu novosadskih gledatelja najbolje govori podatak kako je u samo prva tri radna dana nove kino dvorane posjetilo preko 5500 ljudi.

Najveći interes gledatelja zabilježen je za 4DX dvoranu, prvu i jedinu takvu u Srbiji. Ta dvorana zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji i specijalnim okolišnim efektima, odnosno sjedalima koja se pokreću i efektima poput vjetra, magle, mjehurića i mirisa koji su sinkronizirani s događajima na platnu, gledateljima pruža potpuno uključujuće kino iskustvo.  Uz 4DX dvoranu u novosadskom CineStar multipleksu nalaze se i RealD 3D dvorane, kao i eXtreme dvorana, poseban CineStar standard kojeg odlikuje spoj najsuvremenije tehnologije i jedinstvenog gledateljskog iskustva.  Tu su i dva CineStar bara jedinstvenog dizajna, s terasom i lounge ambijentom.

 

1400mjesta

ima novosadski multipleks

Multipleks Novi Sad najnovija je investicija Blitz-CineStara realizirana u 13 godina dugom investicijskom ciklusu, kroz koji je u regiji otvoreno ukupno 17 multipleksa, a ovaj treći multipleks u Srbiji ujedno je i najambiciozniji projekt u toj zemlji. U Vojvodini još imaju multiplekse u Zrenjaninu i Pančevu.   Blitz-CineStar multipleksi u regiji trenutno broje 110 dvorana s gotovo 19.000 sjedala, što Blitz-CineStar s očekivanih gotovo četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regiji. Tvrtka je nastala 2003. zajedničkim ulaganjem vodećeg hrvatskog filmskog distributera tvrtke Blitz film i video distribucija i najvećeg njemačkog kinoprikazivača CineStara, koji danas ima više od 100 multipleksa i 900 dvorana.

Iste je godine otvoren prvi hrvatski multipleks u zagrebačkom Branimir centru.Uz Zagreb, proširili su se  na Rijeku, Zadar, Split, Šibenik, Osijek, Varaždin i Dubrovnik, a 2012. počinje prodor u inzemstvo, u Mostar, gdje je otvoreno kino s pet dvorana, a potom je u 2014. otvorio svoj multipleks i u Bihaću, sa šest dvorana. Blitz-CineStar početkom ove  godine je preuzeo upravljanje multipleksom u Centru Kaptol u kojem se do nedavno nalazio Cineplexx. Riječ je o vrijednoj akviziciji na kino tržištu, a sam prostor i kino dvorane doživjet će potpunu preobrazbu.

Tako će se krajem ljeta ove godine u centru Zagreba otvoriti multipleks jedinstvenog i inovativnog koncepta, kakav do sada nije postojao u Hrvatskoj, a ni u ostatku regije. Među nadolazećim investicijama svakako treba spomenuti dva nova projekta koja su u fazi realizacije. Riječ je o multipleksima koji će se otvoriti u splitskom trgovačkom centru Mall of Split i zagrebačkom Centru Kaptol, gdje će biti smješten dizajnerski i konceptualno jedinstven multipleks CineStara. CineStar Centar Kaptol, koji se otvara na mjestu prvog multipleksa u RH, bit će osobit i po tome što će, kako se najavljuje, građanima osigurati "ulaz u drugu stvarnost" u koju će se ulaziti kroz bar u kino kompleksu.

"Osim otvaranja novog kino kompleksa u Centru Kaptol, koji će svojim konceptom biti revolucionaran, tu je i naša druga značajna ovogodišnja investicija – otvorenje CineStar multipleksa u centru Mall of Split krajem ljeta ove godine", istaknuo je Hrvoje Krstulović, član Uprave Blitz-CineStara. Kako je najavljeno, Blitz-CineStar će u otvorenja CineStar multipleksa u Centru Kaptol i u centru Mall of Split uložiti preko 22 milijuna kuna.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jako je dobro da se Cinestar, koji je svakako odličan poslovni franšizni koncept, širi u regiji na nove gradove! Isti se svakako dokazao do sada u RH, odakle je i započeo pohod na širu regiju, koja obuhvaća područje bivše Jugoslavije.
Rekavši navedeno, mislim da se autor u inače korektno napisanom članku, ipak trebao malo bolje potruditi i pojasniti u članku, kad je već imao potrebu kronološki navoditi gdje i kada su otvoreni novi Cinestar centri, sve gradove u kojima je u RH otvoren Cinestar multipleks!

Zanimljivo je tako da se u članku navode redom gradovi Rijeka, Zadar, Split, Šibenik, Osijek, Varaždin i Dubrovnik, nakon čega autor preskače ravno do Mostara, gdje je otvoren prvi Cinestar u Bosni i Heregovini, a potom navodi i Bihać, gdje je multipleks kino otvoreno 2014. godine.

Uz dužno poštovanje, s obzirom na činjenicu da je isti taj Blitz-Cinestar na hrvatskom istoku (vidi čuda!), u Slavonskom Brodu i Vukovaru otvorio još dva kina i to ranije od onog u Bihaću, u susjednoj državi, članak nažalost ostaje jako manjkav i površno napisan, zbog čega djelomično gubi na informativnosti!
Ovdje svakako treba reći da je djelomično u tekstu pobrkana i kronologija jer je kino u Dubrovniku otvoreno 2012. godine!
Uz sve navedeno, isti jako lijepo podcrtava ono što je i inače itekako opipljivo svima onima koji u RH žive istočno od linije Kutina – Virovitica a nisu, eventualno, stanovnici Osijeka; krajnju razinu neznanja, ignorancije pa i opće nezainteresiranosti o bilo čemu vezano uz Slavoniju, Baranju i Srijem od strane medijskih, političkih, ekonomskih i drugih struktura moći i utjecaja, koncentriranih u i oko naše prije prijestolnice!
Znam jako dobro da Vama, dragi autoru, kao ni Vašem portalu, Slavonija i HR istok nisu ni na dnu prioriteta i medijskog interesa, što nije samo Vaša krivnja, ali ipak bi se moglo i trebalo barem nekada potruditi napisati činjenično točan tekst, osobito ako iste podatke u tekstu u besprijekornoj točnosti navodite i za jedan Bihać, Novi Sad, Tuzlu, redom gradove u susjednim državama!

Ps. Znam, reagiram kasno, al bolje ikad… Iako nemam nikakvih iluzija o tome da će moje reagiranje polučiti bilo kakav pozitivan rezultat s obzirom na već rečeno!

New Report

Close