Blažo Đukanović sada ulazi i u IT biznis

Autor: Poslovni dnevnik , 01. studeni 2018. u 21:59
Blažo Đukanović (lijevo) s roditeljima Lidijom i Milom PD

Sin predsjednika Crne Gore dosad se bavio proizvodnjom struje iz obnovljivih izvora.

Blažo Đukanović, sin predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, proširio je svoje poslovanje i na područje informacijskih tehnologija, te je krajem lipnja postao suosnivač podgoričke kompanije Kodio, javljaju Vijesti.

Mlađi Đukanović je 25. lipnja od oca preuzeo u vlasništvo i rukovođenje kompanijom Capital Invest, nakon što je Milo Đukanović izabran za predsjednika države.

Istoga dana postao je suosnivač (s 40 posto udjela) tvrtke čija je osnovna djelatnost informacijske tehnologije. Partneri su mu Saša Šćepanović (50%) i Vladimir Perunović (10%), pri čemu je Šćepanović izvršni direktor. Kodio je četvrta tvrtka koju kontrolira Blažo Đukanović. Do sada se uglavnom fokusirao na izgradnju malih hidroelektrana i soalrnu energiju, te s partnerom Ivanom Burzanovićem ima tvrtke BB Solar i BB Hidro.

BB Solar je prošle godine imao neto dobit od oko 163,2 tisuće eura, 6,5 puta veću nego 2016., pokazuju financijski podaci dostavljeni Poreznoj upravi.

BB Hidro je prošle godine poslovao s gubitkom od 6200 eura, dok je ukupni gubitak akumuliran na 29 tisuća eura. Ipak, tvrtka je prošle godine povećala kapital za više od 110 tisuća eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close