Bivšu Zastavinu tvornicu nude za 9,5 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 21. travanj 2015. u 08:33
Nekad se iz pogona 21. oktobra najviše izvozilo za ruski VAZ

Topionica se prodaje za 660 tisuća eura, a pogon za proizvodnju autodijelova za 8,9 mil. eura.

Srpska Agencija za privatizaciju objavila je javne pozive za prikupljanje ponuda za prodaju imovine kragujevačke tvornice 21. oktobar, koja je ranije poslovala u sklopu bivše Grupe Zastava.

Prodaje se topionica i pogon za proizvodnju autodijelova, u staroj kragujevačkoj industrijskoj zoni. Početna cijena topionice je 660.614 eura, dok se pogon nudi po cijeni od 8,9 milijuna eura. Kompanija 21. oktobar je do 2001. godine bila jedna od značajnijih Zastavinih tvornica u kojoj su se proizvodili dijelovi od plastike, hladnjaci i elektrooprema za putnička, gospodarska i ostala motorna vozila, a koja je velik dio svoje proizvodnje izvozila, najviše u bivši Sovjetski Savez za proizvođača automobila VAZ (sada AvtoVaz).

Nakon razdvajanje Grupe Zastava 2001. godine kompanija 21. oktobar poslovala je kao samostalna tvornica u restrukturiranju, a od sigurne propasti spasila je proizvodnja dijelova za bijelu tehniku, koje isporučuje poduzećima slovenskog Gorenja koja proizvode u Srbiji. Prije dvije godine, pogon kompanije 21. oktobar u Gruži kupila je norveška tvrtka Rapp Marine, koja u njemu, kao i u ostalim svojim tvornicama u Europi i Americi proizvodi dijelove za naftne platforme i tankere. 

Komentirajte prvi

New Report

Close