Bingo kupio Semberku za 4,8 mil. kn

Autor: Poslovni dnevnik , 22. ožujak 2016. u 21:59
Bingo planira i proširenje kapaciteta u Semberki

Trgovački lanac iz Tuzle najavljuje povratak svih radnika i pokretanje prerade povrća.

Tuzlanski trgovački lanac Bingo kupio je tvornicu sušenog povrća, začina i ljekovitog bilja Semberka Janja u stečaju za 1,2 milijuna maraka (oko 4,8 mil. kuna). Goran Marković, stečajni upravitelj Semberke, rekao je da je od tri pristigle ponude za kupnju Semberke ponuda Binga bila najbolja.  

Glasnogovornica Binga Tatjana Paunoski izjavila je da to nije prva tvornica koju je kupio tuzlanski trgovački lanac. "Potrudit ćemo se da vratimo sve radnike na posao i da tvornica počne što prije s preradom povrća u postojećim kapacitetima. Planirano je i proširenje kapaciteta. Ovo nije jedino ulaganje Binga u Semberiji. Organizirat ćemo otkup poljoprivrednih proizvoda i cilj nam je da se ova regija brže razvija", rekla je Tatjana Paunoski.

Prema njenim riječima, Bingo će nastojati ispuniti sve uvjete s natječaja, među kojima je i da se u sljedećih pet godina zadrži djelatnost kojom se bavi tvornica. "Kupili smo i Corn Flips Majevica iz Srebrenika u stečaju, i Bingo je sada većinski vlasnik. Tvornica odlično radi i svoje proizvode plasira diljem BiH. Izvozimo i u susjedne države, a očekujemo da se i Semberka sa svojim proizvodima ponovno vrati na tržište regije", dodala je Paunoski.  Goran Marković je objasnio da je stečaj u Semberki otvoren 2013. godine, te da će Hypo banka iz Mostara, koja je sa Semberkom dobila sudski spor na iznos od 8,6 milijuna KM, preuzeti cjelokupan iznos od 1,2 milijuna KM od Binga, koliko je platio tu tvornicu. Vrijednost imovine Semberke procijenjena je na 2,5 milijuna KM, a duguje oko 12 milijuna KM. 

Komentirajte prvi

New Report

Close