Bingo ipak gradi novi trgovački centar

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2019. u 11:03
Foto: Getty Images

Sud odlučio o Poljoprivrednoj školi

Grad Banja Luka izgubio je desetke milijuna KM vrijedno zemljište Poljoprivredne škole, nakon što je Osnovni sud odbacio tužbu Grada protiv te škole, Perice Repajića, bijeljinske tvrtke Oktan promet Vojina Mitrovića i najvećeg BiH trgovačkog lanca Bingo, koji će na kupljenoj parceli graditi trgovački centar, doznaje portal Capital.ba.

Riječ je o zemljištu nad kojim je Poljoprivredna škola imala pravo korištenja, a nakon što je to pravo u zemljišnim knjigama uknjižila u pravo raspolaganja, škola je potpisala ugovor o zamjeni tog zemljišta s Pericom Repajićem za bezvrijedne nekretnine u okolici Banja Luke i Laktaša. Repajić je dio zamijenjenog zemljišta prodao tvrtkama Bingo iz Tuzle i Oktan promet iz Bijeljine za 8,3 milijuna KM.

Grad je tužbom, koju je podnio još 2011. godine, pokušao osporiti upis prava raspolaganja na Poljoprivrednu školu, kao i poništiti ugovor o zamjeni zemljišta i kupoprodajne ugovore između Repajića, Oktan prometa i Binga.

Međutim, Osnovni sud je tužbu odbacio uz obrazloženje da nisu osnovani navodi Grada da je ranije stekao pravo raspolaganja spornim zemljištem te da zbog toga to pravo nije moglo biti upisano na Poljoprivrednu školu. Budući da je utvrdio da je škola imala pravo raspolaganja, sud je odbacio i zahtjev Grada za poništenje ugovora o zamjeni zamljišta, a zatim i o prodaji. “Sud je mišljenja da ugovor o razmjeni nije ništav. Sud je već obrazložio na koji način je Poljoprivredna škola stekla pravo raspolaganja na spornim nekretninama, te smatra da je imala pravo da ih otuđi“, navedeno je u obrazloženju presude.

Komentirajte prvi

New Report

Close