BiH će uskoro izvoziti hranu u Emirate

Autor: Poslovni dnevnik , 09. svibanj 2017. u 21:59
Arapi su oduševljeni ljepotama BiH

UAE je drugi najvažniji vanjskotrgovinski partner BiH, kada je riječ o zemljama Zaljeva.

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) drugi su najznačajniji vanjskotrgovinski partner BiH kada je riječ o zemljama Zaljeva. Delegacija UAE-a ovih dana je u BiH kako bi se proširila gospodarska suradnja i razgovaralo o investicijama koje su arapski poduzetnici spremni donijeti u BiH.

Prema riječima predsjednika Vanjskotrgovinske komore BiH Brune Bojića, BiH s UAE-om ostvaruje 42 posto obujma trgovine na području Zaljeva. Do sada je BiH izvozila drvo i mirise, a najviše uvozila aluminij i kavu. "Delegacija UAE-a posjetit će kompanije u Sarajevu i Banjoj Luci te razgovarati s njima o poboljšanju suradnje i ozračja za investicije te knjiženje imovine prilikom kupovine. Ujedinjeni Arapski Emirati su spremni prihvatiti i naše prehrambene proizvode, a dogovorit ćemo detalje o certifikatima i uvjetima.

Ovo je idealna prilika da se upoznaju i o turističkim potencijalima i prirodnim bogatstvima BiH", rekao je Bojić.Šef izaslanstva Privredne komore UAE Said bin Nasser Al Talai istaknuo je kako se BiH i UAE trebaju držati zajedno te se nada da će veliki broj poslovnih ljudi posjetiti BiH. Članica Privredne komore i Vijeća poslovnih žena Fatma al-Mualla rekla je kako je BiH prelijepa zemlja te da vjeruje da će mnoge poslovne žene ulagati u BiH. Goste iz UAE-a najviše zanima namjenska, drvna i građevinska industrija u BiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close