Bez masovnih otkaza u niškom Benettonu

Autor: Poslovni dnevnik , 13. siječanj 2020. u 21:59
Uprava objašnjava da neće biti novih otkaza jer je riječ o uobičajenoj sezonskoj reorganizaciji proizvodnje/ MARKO MRKONJIĆ/PIXSELL

U pogonu talijanskog proizvođača tekstila 40 od 2000 radnika ostalo bez posla.

Oko 40 radnika niškog Olimpiasa, koji posluje za talijanski Benetton, krajem prošle godine ostalo je bez posla, a kako pišu Južne vesti, razlog je reorganizacija i gašenje dijela proizvodnje.

I ostali radnici strahuju da bi mogli dobiti otkaz, ali iz Uprave uvjeravaju da novih otpuštanja neće biti i kažu da je riječ o "normalnim fluktuacijama tipičnim za tržište mode", navode Južne vesti. Još krajem prosinca prošle godine počela su otpuštanja iz tvornice Olimpias Group. Za njih nema posla jer je dio strojeva prebačen u Hrvatsku, navode izvori koje citiraju Južne vesti.

Objašnjavaju da je unutrašnja reorganizacija za Benetton uobičajena i da se ne događa samo u pogonu u Nišu, već i u Italiji i drugim državama u kojima kompanija posluje.

"U tvornici radi 2000 radika koji vrlo lako mogu ostati bez posla u sljedećem razdoblju", kaže jedan od radnika. Međutim, u odgovoru koji je stigao iz Uprave, a koji potpisuje Nicola Marini, uvjeravaju da se pogon u Nišu ne gasi, već da su isporuka i kvalitet poboljšani.

"Sektor trikotaže je sezonski. Trenutno se proizvodi za sezonu proljeće/ljeto, dakle manje količine. Neki strojevi su izmješteni zbog potreba posebnih proizvodnji, kao što su prototipovi i uzorci ili proizvodnju malog obujma. Riječ je o normalnim fluktuacijama", kažu iz kompanije. Najavljuju da će sljedećih mjeseci početi proizvodnja za sezonu jesen/zima, pa će se samim time proizvoditi više.

Komentirajte prvi

New Report

Close