Bersani nije sastavio vladu, Napolitano nastavlja razgovore

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. ožujak 2013. u 08:37
Pier Luigi Bersani (Epa)

Čelnik talijanskoga lijevog centra Pier Luigi Bersani nije uspio u pokušaju traženja izlaza iz talijanske teške političke krize.

Čelnik talijanskoga lijevog centra Pier Luigi Bersani nije uspio u pokušaju traženja izlaza iz talijanske teške političke krize, a predsjednik Giorgio Napolitano u petak će nastaviti razgovore sa strankama ne bi li Italija napokon dobila novu vladu, jer izbori održani u veljači nisu dali jasna pobjednika, objavio je u četvrtak ured predsjednika.

Bersani je u četvrtak navečer Napolitanu nakon gotovo tjedan dana vratio mandat, a glasnogovornik ureda talijanskog predsjednika najavljuje da će u 11 ujutro početi novi krug Napolitanovih pregovora te da će završiti još u petak.

Prvo će Napolitano razgovarati s narodom sloboda, strankom Silvia Berlusconia, a završni će sastanak biti u 18:30 s Bersanijevom demokratskom strankom.

Predsjednik će neodgodivo razmotriti i ostale mogućnosti, kaže se u priopćenju.

Bersani je izjavio kako je on Napolitana (87) obavijestio o problemima s kojima se suočio u pregovorima i kako se nije uspio dogovoriti ni s jednom od dviju glavnih snaga u parlamentu, ni s Berlusconijevom strankom ni s populističkim pokretom pet zvijezda komičara Beppea Grilla.

Glasnogovornik Bersanijeve demokratske stranke (PD) rekao je kako Bersani ne odustaje od želje da formira vladu, ali da je narod sloboda (PDL), stranka desnoga centra s prijezirom odbacila čelnika lijevog centra koji je, kaže, bacio mjesec dana na beskorisnu potragu za potporom.

Komentirajte prvi

New Report

Close