Berlusconi opet traži kupca za Milan

Autor: Tomislav Pili , 25. svibanj 2015. u 22:00
Sedmerostruki europski prvak nosi breme dugova od 250 milijuna eura/REUTERS

Iako su medijski napisi tvrdili da je Bee Taechaubol novi suvlasnik kluba, Berlusconi ga više ne spominje u tom kontekstu.

Bivši talijanski premijer i poslovni čovjek Silvio Berlusconi i dalje traži kupca za dio udjela u nogometnom klubu AC Milan nakon propalih pregovora s tajlandskim biznismenom Beeom Taechaubolom.

"Tražim nekog tko je voljan sa mnom dijeliti buduće financijske potrebe mog Milana kojeg ne planiram napustiti", izjavio je Berlusconi u RAI-evoj emisiji Che Tempo Che Fa. Kontroverzni političar dodao je i kako jedna obitelj nije u mogućnosti odgovoriti na izazove rastućih investicijskih potreba za vođenje nogometnog kluba. Podsjetimo, Berlusconijeva kompanija Fininvest, koja drži i medijsku kuću Mediaset, objavila je prije mjesec dana kako prodaje dio udjela u slavnom nogometnom klubu.

Iako su medijski napisi tvrdili da je tajlandski biznismen Taechaubol praktički novi suvlasnik kluba, više ga se ne spominje u tom kontekstu. Inače, AC Milan bio je u središtu Berlusconijeva poslovnog, a kasnije i političkog carstva. Predsjednik kluba postao je prije 29 godina. No, klub je posljednjih godina znatno financijski, a i rezultatski potonuo. Sedmerostruki europski prvak nosi breme dugova od 250 milijuna eura, a lani je zabilježio gubitak od 91 milijun eura. Posljednju, 18. talijansku titulu prvaka osvojio je još 2011. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close