Berlusconi ne da većinu AC Milana

Autor: Tomislav Pili , 03. svibanj 2015. u 22:00
Bee Taechaubol u Milanu/REUTERS

Azijski ulagači kupuju samo manjinski paket kluba, tvrdi bivši premijer.

Silvio Berlusconi zadržat će većinski udjel u talijanskom prvoligašu AC Milan, ali bi mogao prodati manjinski udjel, priopćila je u subotu njegova kompanija Fininvest nakon razgovora s tajlandskim biznismenom Beeom Taechaubolom u Milanu.

Bivši talijanski premijer susreo se s Beeom već drugi put u tjedan dana, ali je sada prvi puta demantirao špekulacije talijanskog tiska kako prodaje većinski paket slavnog nogometnog kluba. U priopćenju se dodaje i kako moguća kupnja azijskih investitora koje predstavlja "Mr. Bee", kako ga naziva talijanski tisak, još treba biti definirana u mnoštvu točaka. Također, razgovaralo se i o podizanju vrijednosti Milanova brenda na azijskom kontinentu, dodaju iz Fininvesta.

Prema medijskim napisima, Bee je Berlusconiju navodno ponudio 500 milijuna eura za 51 posto udjela u klubu. Osim Milana, Berlusconi navodno prodaje i svoju televizijsku kuću Mediaset, najveću talijansku komercijalnu TV-postaju. Mediaset i AC Milan dva su simbola njegova poslovnog, ali i političkog uspjeha. Ipak, klubu sve više ostaje samo prisjećanje na slavnu prošlost jer financijski vrlo loše stoji. Dugovi se se popeli do 250 milijuna eura, a prošlu je godinu završio s 91 milijun eura gubitka. Podsjetimo, Milan je 18 puta osvojio talijansko prvenstvo – posljednji puta 2011. godine – a bio je sedam puta europski prvak.

Komentirajte prvi

New Report

Close