Beogradska obilaznica otima putnike Rumunjima i Bugarima

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2018. u 22:00
Autoceste se intenzivno grade/Srđan Ilić/PIXSELl

Predsjednik Vučić je uvjeren da će najveći dio robnog transporta kamionima, ubuduće ići preko Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je obilaznica oko Beograda  veoma važna za dobivanje 'trke' s Rumunjskom i Bugarskom za preuzimanje putnika koji idu za Grčku ili Tursku.

Vučić je, poslije obilaska radova na obilaznici oko Beograda, izrazio uvjerenje da će i najveći dio robnog transporta, kamionima, ubuduće ići preko Srbije.

Azeri i Kinezi 
"Ta 'trka' je veoma bitna i zato je važno da završite radove pre vremena", poručio je on. Zahvalio je kineskim i azerbejdžanskim kompanijama koje zajednički rade na ovom projektu istakavši da je ovo važna stvar za zemlju Srbiju. Vučić je naglasio da je od ogromnog značaja za zemlju svaki izgrađeni kilometar, posebno obilaznice. Obilaznica, prema njegovim riječima, olakšat še život žiteljima Rakovice, Čukarice, Voždovca, Grocke, a značajna je i za južni Banat.  "Tih 19,5 kilometara su od izuzetnog značaja za nas, jer time izbjegavamo gužve i kaos kroz Novi Beograd, Zemun, preko Gazele i drugih naših mostova, a posebno kroz vožovdačke općine", objasnio je.

Radovi 207 mil. eura
Na obilaznici oko Beograda su kineski i azerbejdžanski izvođači, u prisustvu Aleksandra Vučića, započeli radove na izgradnji nedostajuće lijeve trake autoceste od mosta na Savi kod Ostružnice do tunela Straževica i obje trake do Bubanj Potoka. Riječ je o dionici ukupne dužine 19,5 kilometara, koja obuhvaća sektore obilaznice 4, 5 i 6.Glavni izvođačje kineska kompanija Power Construction Corporation, a podizvođač azerbejdžanski Azvirt.

S prilaznim prometnicama dužina dionice iznosi ukupno 20,4 kilometara, a vrijednost radova je 207 milijuna eura. Radovi se financiraju 85% iz zajma Eksim banke Kine i 15% iz budžeta Srbije. Popularnost vožnje autocestama u Srbiji raste, pa je tako njima ove godine prošlo već 20 milijuna vozila više nego prije dve godine. Do kraja godine može se očekivati 53 milijuna vozila, tvrdi ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Komentirajte prvi

New Report

Close