Mjesecima besplatno nudi stan u centru grada, ali se niko ne javlja

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2015. u 08:15
Foto: Thinkstock

Diplomirani pravnik Slavko Davitković mjesecima pokušava iznajmiti stan od 60 kvadrata u centru srpskog glavnog grada, ali bezuspješno.

Veliki broj srpskih medija piše o nezaposlenom pravniku koji već mjesecima pokušava dati svoj stan na korištenje, ali mu se nitko ne javlja. Razlog je uvjet koji navodi u oglasu.

Za uzvrat Slavko Davitković traži posao, točnije spreman je dati stan na korištenje nekome tko bi pokrenuo biznis i zaposlio ovog pravnika sa iskustvom. Ali je stanje u zemlji takvo da nikome ne pada na pamet pokrenuti posao, a to potvrđuje i Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca Srbije.

“Posao nisam uspio pronaći jer se nitko nije javio na oglas. Realno, ja sam ponudio u oglasu početni kapital u vidu sredstava za rad u tržišnom iznosu većem od 150.000 eura. To je medijski popraćeno, a rezultat svega toga je poražavajući”, kaže Davitković koji smatra da je ovo jasan pokazatelj loše situacije u državi.

“To ukazuje na katastrofalnu ekonomsku situaciju u kojoj se zemlja nalazi i nerazumnu poreznu politiku gdje se nitko normalan ne usuđuje da početi ili razvijati privatni biznis zbog izuzetno visokih davanja koja guše privatni sektor”, smatra on.

Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca Srbije kaže da postoje dva velika razloga zbog kojih pokretanje bilo kakvog biznisa danas u Srbiji predstavlja veliki rizik.

“Jedna prepreka je činjenica da je mala potražnja, čime god da se bavite. Plaće su manje, ljudi nemaju novca i takva je situacija da nema potražnje. Druga prepreka jesu veliki nameti od strane države, a tu spadaju porezi, doprinosi za zaposlene i ostali troškovi prema državi koji su stvarno veliki”, objašnjava on za 24sata.rs.
 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Srpskog ili srbijanskog? Stvarno bitna i zanimljiva vijest za hrvatsku poslovnu zajednicu! [emo_plazi] Baš me briga za neki pašaluk iz kojeg dolazi govor mržnje i primitivizam!

Nek proba dat oglas u Grčkoj, oni imaju novca.

New Report

Close