Belgijci grade dvije vjetroelektrane u Alibunaru

Autor: Poslovni dnevnik , 07. veljača 2016. u 21:59
WindVision je usmjeren na obnovljive izvore

Kompanija WindVision gradit će vjetroelektrane Alibunar 1, snage 99 megavata i Alibunar 2, snage 75 megavata.

Predrag Belić, predsjednik Općine Alibunar u Vojvodini i Lazar Lazendić, projekt menadžer belgijske kompanije WindVision potpisali su ugovor o financiranju i izvođenju radova na izgradnji i obnovi cesta u sklopu budućih vjetroelektrana Alibunar 1, snage 99 megavata i Alibunar 2, snage 75 megavata.

Kompanija WindVision je ulaganja usmjerila u obnovljive izvore energije, u Srbiji će izgraditi dvije vjetroelektrane, a prije toga će izgraditi ceste koji će im omogućiti dostavu opreme za vrijeme realizacije projekta. Interes lokalne zajednice u tom projektu je da unutar svoje katastarske općine dobije mrežu uređenih, stabilnih i asfaltiranih cesta, koje će koristiti za učinkovitiju poljoprivrednu proizvodnju i lakši pristup međgradskom prometu.  

"Potpisivanje ovog ugovora još jednom jasno potvrđuje namjeru naše lokalne samouprave da pruži punu podršku europskim kompanijama koje žele investirati u naš kraj.  Na taj način ujedno stvaramo uvjete za unaprjeđenje gospodarskog okružja, ne samo u općini, već u cijeloj južnobanatskoj regiji, pa i u Vojvodini", rekao je Predrag Belić, predsjednik Općine Alibunar. On je naglasio da će novoizgrađene ceste koristiti građani, tako da se projekt s Belgijcima može gledati i kao svojevrsna donacija gradu.

"U ovom projektu Općina Alibunar ima ulogu ulagača na rekonstrukciji i izgradnji cestovne mreže, a kompanija WindVision je glavni financijer", objasnio je Belić. Ugovor s kompanijom WindVision samo je jedan u nizu već potpisanih i realiziranih sporazuma između belgijske kompanije investitora i alibunarske lokalne uprave, kojima se otvaraju vrata kapitalnim investicijama u području energetike. 

Komentirajte prvi

New Report

Close