Uložili 8 milijuna eura u dva nova pogona, a iduće godine grade novu tvornicu koja će zaposliti još radnika

Foto: Thinsktock Foto: Thinsktock

"Novim pogonom povećat ćemo kapacitet sa 130.000 na 350.000 tona godišnje, što nam omogućava širenje na nova tržišta".

Kompanija Bekament otvorila je dva pogona za proizvodnju praškastih materijala i tekućih proizvoda, kao i automatizirano skladište u sklopu tvorničkog kompleksa kod Aranđelovca, u Srbiji. Bekament će sada moći proizvesti čak 100 tona praškastih i 70 tona tekućih proizvoda na sat. Tvornica proizvoda za građevinarstvo uložila je više od 8 milijuna eura. Prema riječima vlasnika i direktora kompanije Dejana Čolakovića, tvornica će novim pogonima utrostručiti proizvodnju, javlja portal eKapija.

“Novim pogonom povećat ćemo kapacitet sa 130.000 na 350.000 tona godišnje, što nam omogućava širenje na nova tržišta”, rekao je Čolaković, dodajući da Bekament gotovo svake godine povećava svoj kapacitet, pa i prodaju za 20%. Od četiri zaposlena na početku, sada u tvornici radi 350 osoba, a sljedeće godine počet će izgradnja nove tvornice koja će zaposliti još radnika.

Kompanija Bekament je 2016. godine, uz subvencije države od 60 milijuna dinara, pokrenula tvornicu za proizvodnju stiropora, nakon čega je nastavila s daljnjim ulaganjem. Kompanija svoje proizvode uspješno plasira na domaće, ali i na tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Mađarske, Bugarske, Crne Gore, Slovenije i Albanije. Kompanija Bekament posluje već 25 godina.

Prošle godine registrirana je i zaklada Bekament, koja je dosad prikupila 70 milijuna dinara za novi poliklinički dio bolnice u Aranđelovcu, a u planu je i obnova cijele bolnice.

Komentari (2)
  • Kirin
    Kirin 15:15 15.6.2018.

    Opet bullshit iz fašističke prčije!

  • martom
    martom 14:07 15.6.2018.

    Eto….ustaškim kunama se gradi bolnica u Aranđelovcu! Kupujmo dakle ….srpsko smeće!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!