Bausch&Lomb prebacuje proizvodnju tekućine za leće iz Milana u Srbiju

Autor: Poslovni dnevnik , 01. veljača 2015. u 21:59
Bausch&Lomb i PharmaSwiss dio su kanadskog Valeanta

Europsko tržište opskrbljivat će se ubuduće iz srpske tvornice PharmaSwiss.

Bausch&Lomb, najpoznatiji svjetski proizvođač tekućine za očne leće, cijelu proizvodnju za europsko tržište prebacit će iz Milana u Srbiju, u tvornicu tvrtke PharmaSwiss, javlja Tanjug.

Obje tvrtke su dio kanadske korporacije Valeant. PharmaSwiss također planira početkom rujna preuzeti i proizvodnju lijeka Diclofenac Duo, koji se trenutno proizvodi u Njemačkoj, a na srpskom tržištu je prisutan više od desetljeća, i u završnoj je fazi dobivanja proizvodne dozvole za gotovo sve europske zemlje. Proizvodnja tekućine Bausch&Lomb zajedno s projektom Diclofenac Duo donijet će PharmaSwissu dodatnih 3,5 milijuna pakiranja lijekova, a sada godišnje proizvodi 10 milijuna pakiranja.

Tvrtka PharmaSwiss, koja zapošljava 300 radnika, osnovana je 2000. godine, a od 2011. je dio kanadskog Valeanta, farmaceutske kompanije koja je među onima s najvećim rastom. U svibnju 2013. godine, Valeant je izgradio tvornicu za proizvodnju lijekova u Beogradu i to je bila najveća kanadska greenfield investicija u Srbiji. Planirani proizvodni kapacitet tvornice je 16 milijuna kutija lijekova godišnje. "Osim kvalitete i visokih standarda po kojima PharmaSwiss posluje, ulažemo napore da u našu zemlju i okruženje plasiramo najsuvremenije lijekove. Premještanje proizvodnje iz zemalja EU u Beograd vrlo je važno", rekao je Dejan Antonić, direktor PharmaSwissa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close