Barroso očekuje da će Slovenija u roku ratificirati hrvatski pristupni ugovor

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. siječanj 2013. u 11:00
Borut Pahor, J.M.Barroso (Epa)

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso očekuje da će Slovenija do 1. srpnja ove godine ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom,

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso očekuje da će Slovenija do 1. srpnja ove godine ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom, tvrdi u četvrtak ljubljansko "Delo", u prilogu posvećenom posjetu predsjednika Boruta Pahora Bruxellesu.

Pahor se u srijedu, zaključujući svoj dvodnevni posjet središtu EU-a u svojstvu novog predsjednika Slovenije, sastao sa predsjednikom Europske komisije Barrosom i predstavnicom EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton. No, očekivanih izjava nakon susreta nije bilo jer se Pahor "zavio u šutnju", ne komentirajući niti situaciju u Sloveniji nakon optužbi protukorupcijske komisije protiv premijera Janeza Janše niti odnose s Hrvatskom u svjetlu skorog ulaska Hrvatske u EU, što je također bila jedna od tema Pahorovih razgovora s visokim predstavnicima europskih institucija, prenose slovenski mediji.

Dopisnik "Dela" iz Bruxellesa navodi da je Pahor s europskim dužnosnicima razgovarao i o odnosima Slovenije i Hrvatske, vezano na problematiku štediša Ljubljanske banke kojom Ljubljana uvjetuje ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora. No, o toj temi nije htio javno govoriti, te je izbjegao novinare, a otkazana je i njegova ranije najavljena izjava nakon susreta s Barrosom.

"Pahor je predviđenu izjavu otkazao, dok Barroso očekuje da će Slovenija poštovati rok i da će ratificirati hrvatski pristupni ugovor do 1. srpnja", navodi u prilogu iz Bruxellesa vodeći slovenski dnevni list.

Komentirajte prvi

New Report

Close