Banka iz Saudijske Arabije zainteresirana za Konzum BiH?

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2017. u 14:22
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Za Konzum u BiH navodno postoji ozbiljna ponuda dijela tamošnjih poduzetnika, koje predvodi vlasnik tamošnjeg trgovačkog lanca Bingo, a iza njih stoji banka iz Saudijske Arabije, koja već posluje već na tržištu BiH.

Navodno je pismo namjere već došlo u Agrokor, piše Večerni list.

Prema najavama izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, u rujnu će doći do razdvajanja Mercatora i Konzuma na tom tržištu. Neki dobavljači iz Hrvatske već se boje da bi to razdvajanje moglo značiti da Konzum preuzme sve obveze pa da zbog prevelikog opterećenja završi u stečaju, u kojoj bi svoju priliku mogla naći banka.Banka iz Saudijske Arabije zainteresirana za Konzum BiH

Ako banka iz Saudijske Arabije preuzme Konzum BiH, tada bi te trgovine djelovale samo u Federaciji. Dodatan je strah da bi se zbog toga ubuduće trgovine Konzuma u BiH mogle okrenuti robi s istoka.

Sumnje da se teži da banka s okupljenim poduzetnicima preuzme tamošnji Konzum pojačana je jer navodno hrvatski dobavljači nisu stalno pozivani na sastanke u BiH s tamošnjim dobavljačima. Dobavljači u BiH pozdravili su razdvajanje Konzuma i Mercatora, ali i poduzeli niz mjera da zaštite svoja prava.

Komentirajte prvi

New Report

Close