Banco Popolare u minusu od 54 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. studeni 2012. u 17:35
Ilustracija

Talijanska Banco Popolare, četvrta po veličini banka u Italiji, izvijestila je o neto gubitku u devetomjesečnom razdoblju od 54 milijuna eura zbog revalorizacije duga. U istom razdoblju prošle godine banka je zabilježila prilagođenu neto dobit od 321,8 milijuna eura.

Neto gubitak u banci pripisuju revalorizaciji duga čiji su negativan utjecaj procijenili na 220 milijuna eura. Ako se izuzme taj negativan faktor, banka je u devetomjesečnom razdoblju zaključno s rujnom zabilježila konsolidiranu neto dobit od 166 milijuna eura, navodi se u jučer objavljenom poslovnom izvješću.

Dodatni je uteg za bančine rezultate bio i gubitak od 116,3 milijuna eura povezan s partnerskom financijskom tvrtkom Agos Ducato. Stopa adekvatnosti kapitala, ključni pokazatelj financijske snage, iznosila je na kraju rujna 9,8 posto ako se uzme u obzir pojačani zaštitni mehanizam koji zahtijeva Europska agencija za banke (EBA), navodi banka u priopćenju.

Izvršni direktor Pier Francesco Saviotti kazao je u telekonferencijskom razgovoru s novinarima da je malo vjerojatno da će banka isplatiti dividendu za tekuću godinu. "Mislim da mogu reći da će biti prilično teško zamisliti mogućnost isplate dividende", kazao je Saviotti.

Komentirajte prvi

New Report

Close