Autohtoni doživljaj Slovenije u Pomoni

Autor: Marta Duić , 16. srpanj 2017. u 21:59
Osim smještajnih jedinica, Pomona ima i vanjsku saunu i bazen, Foto: Silvija Munda

U sklopu gospodarstva planiraju otvoriti trgovinu s ekološkim proizvodima iz vlastite proizvodnje i podrum u kojem će predstaviti slovensko vinogorje i 50-ak vinara, te muzej.

Seosko gospodarstvo Pomona u Rogaškoj Slatini konceptom smještaja u ruralnom ambijentu, autohtonim jelima i vinom sve više osvaja turiste iz cijelog svijeta. Kako kaže Janko Zupanec, vlasnik Pomone, ono što turiste oduševi je mir koji lokacija pruža. Otkrio je kako je ime gospodarstvu dao u čast Pomoni, boginji voća i voćnjaka.

Naravno, u sklopu gospodarstva Zupanec ima i voćnjak u kojem ima 3000 stabala krušaka i nešto malo jabuka i šljiva. Voće koristi za proizvodnju domaćih ekoloških sokova i džemova koje poslužuje gostima na imanju. Osim smještajnih jedinica, Pomona ima i vanjsku saunu i bazen, a Zupanec tvrdi kako je time htio postići da s gosti što dulje zadrže kod njih i da se mogu potpuno opustiti, “kao u raju”. Najviše gostiju dolazi im iz Rusije i okolnih zemalja poput Ukrajine, te zemalja članica EU i SAD-a. “Planiramo napraviti muzej u staroj kući mog djeda i 90 posto radova već je gotovo”, kaže Zupanec. Osim toga, u planu je i otvaranje trgovine u sklopu imanja u kojoj će prodavati eko džemove, sušeno voće, liker i rakije te sokove iz vlastite proizvodnje.

“U podrumu ispod stare kuće planiram predstavljati vinare slovenskog vinogorja. Izložit ćemo po dvije sorte od svakog vinara uz mapu Slovenije sa svim vinogradarskim područjima i vinarijama. Tako će gosti odmah znati gdje još mogu ići i kušati vino. Takvih vinara koji nude i smještaj ima pedesetak u okolici”, zaključuje Zupanec.     

Komentirajte prvi

New Report

Close