Austrijanci podižu vjetropark Krivača

Autor: Poslovni dnevnik , 28. studeni 2016. u 21:59
Vjetroturbine će proizvoditi 103 megavata struje

Na nekoliko lokacija u središnjoj Srbiji 2017. proradit će prve od 38 vjetroturbina.

Na prostoru zvanom Golo brdo kod naselja Krivača, kao i na lokacijama u općini Kučevo, u središnjoj Srbiji, bit će postavljeno 38 vjetroturbina koji će proizvoditi 103 megavata električne energije.

Naime, privodi se kraju realizacija projekta vjetroparka Krivača u općini Golubac, piše Danas, objašnjavajući da bi prve vjetrenjače trebala biti puštene u rad krajem sljedeće godine. Ta kompanija je započela mjerenje potencijala vjetra na lokacijama u Golupcu i Kučevu još 2009. godine.  Rezultati su pokazali da se energetski potencijal može iskoristiti, pristupilo se izradi idejnog rješenja vjetroparka, a u lipnju 2015. pribavljena je i energetska dozvola resornog ministarstva.

 Plan detaljne regulacije područja vjetroparka Krivača izradio je aranđelovački Arhiplan, a za izradu Studije o procjeni utjecaja na životnu sredinu bila je zadužena tvrtka ECOLogica Urbo iz Kragujevca, dok će se radovi izvoditi u dvije faze. Električna energija će se isporučivati preko nove Trafostanice Krivača, koja će biti povezana na trafostanice Veliko Gradište i Neresnica, te će do njih biti izgrađena i dva 110 kilovoltna dalekovoda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close