AS Group iz Tešnja pokreće novi trgovački lanac u BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 30. prosinac 2014. u 22:00
U sklopu AS Groupa posluje devet poduzeća, među kojima i Klas

Maloprodajni lanac BH. Bazar bit će otvoren za sve kvalitetne proizvode iz BiH, tvrdi Rusmir Hrvić, čelnik AS Groupa.

Naš krajnji cilj je pokretanje domaćeg maloprodajnog lanca radnog naziva BH. Bazar, u kojem će svoje mjesto moći pronaći svi kvalitetni domaći proizvodi, bez ograničenja i bez dodatnih plaćanja posebnih pozicija, i bez problema s kojima se susrećemo već duže vrijeme na domaćem tržištu.

Borba za police će se svesti na kvalitet brenda i njegovu vrijednost na tržištu", rekao je za portal eKapija.ba Rusmir Hrvić, čelnik AS Groupa iz Tešnja u BiH. AS Group je već uzeo u najam tri objekta u kojima su ranije bile trgovine slovenskog trgovačkog lanca Tuš koji je napustio BiH i ostao dužan dobavaljačima milijune maraka. U AS Groupu kažu da im je cilj 100 prodajnih objekata. Vispak i Klas najpoznatije su članice AS Groupa i predvode u prodaji novih proizvoda na tržištu. Među njihovim najtraženijim proizvodima u regiji su Zlatna džezva, Zlatni puder, Bosanski lokum, Begova čorba, Tajna, Laganini, zatim Klasov somun, baklave, hurmašice, Klasove pite i drugi proizvodi iz programa bosanske kuhinje.

 

220milijuna

KM godišnji je prihod AS Groupa, koji zapošljava 2800 radnika

Tu su još i program keksa brandova AS, Master i Kent, kao i voda Oaza. Sljedeće godine planiraju na tržištu predstaviti nove Vispakove začine Tajna, zatim Cappuccino i Toplu čokoladu, a završnoj je fazi izrada Klasovih noviteta kao što su Fit keksi, kao i novi pekarski proizvodi."Akvizicijom Klas grupe koju uz Klas Sarajevo čine još Sprind Sarajevo, te Mlin i pekara Ljubače, uz brandove Vispak, AS, Master, Kent i Oazu, stvoreni su uvjeti za pokretanje razvoja cijele BiH prehrambene industrije.

Nastao je jedan veliki sustav od državnog značaja, koji može pokrenuti procese proizvodnje domaće zdrave i kvalitetne hrane i to na višem stupnju i većeg obujma. Ove godine smo na nekim pilot – projektima kao što su otkup i prerada malina, jagodičastog voća, gljiva i šumskih plodova pokazali da je moguće organizirati takav jedan proizvodno-prodajni lanac u kojem svi mogu biti zadovoljni", kaže Hrvić. U sklopu AS Groupa posluje ukupno devet poduzeća, a grupa zapošljava 2800 radnika. Godišnji prihod grupe je oko 220 milijuna KM. 

Komentirajte prvi

New Report

Close