ArcelorMittal ojačava poziciju u Italiji

Autor: Poslovni dnevnik , 03. srpanj 2016. u 21:59
Plan je podići proizvodnju/Reuters

Indijska kompanija dala ponudu za preuzimanje Ilve, najveće europske čeličane.

Vodeći svjetski proizvođač čelika ArcelorMittal dao je zajedničku ponudu s talijanskom korporacijom Marcegaglia za preuzimanje najveće europske čeličane, talijanske Ilve.

ArcelorMittal planira vratiti u pogon tri visoke peći, zatim poslovanje Ilve u talijanskom gradu Tarantu učiniti profitabilnim te povećati proizvodnju, navodi se u priopćenju najveće svjetske čeličane, prenosi Bloomberg. Ovaj ugovor neće ugroziti bilancu ArcelorMittala, već će pojačati njegovu poziciju na talijanskom tržištu, dodaje se u priopćenju. Kompanija planira podići Ilvinu proizvodnju sirovog čelika na više od šest milijuna metričkih tona godišnje do 2020. godine, sa sadašnjih 4,8 milijuna tona.

"Ilva prolazi kroz teško vrijeme. Mi smo proveli opsežno dubinsko snimanje i zadovoljni smo sa ciljanom investicijom i robusnim planom, pomoću kojeg čeličana može napraviti uspješan zaokret", navode iz ArcelorMittala. Proizvođači čelika trenutačno su pogođeni padom cijena i rekordnim izvozom iz Kine, koja je najveći dobavljač u svijetu nakon što potražnja na lokalnim tržištima usporava. Jeftinija željezna rudača, koja se koristi za proizvodnju čelika, također smanjuje cijene. ArcelorMittal je bio prisiljen prikupiti tri milijarde dolara od investitora u ovoj godini kako bi prebrodio krizu i smanjio dug, navodi Bloomberg.

Komentirajte prvi

New Report

Close