‘Arapi nemaju dovoljno novca za Ryanair’

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 13. rujan 2015. u 21:59
Michael O'Leary pred medije je izašao u kostimu Robina/REUTERS

Šef Michael O’Leary demantirao da je irska kompanija na meti arapskih prijevoznika.

Najveći europski niskotarifni avioprijevoznik, irski Ryanair, na čijem čelu se nalazi Michael O'Leary, za sada nije zainteresiran za suradnju s arapskim ulagačima, prenosi The Telegraph.

Na predstavljanju novih dnevnih i tjednih letova u Rimu, O'Leary je demantirao da bi uspjeh Ryanaira mogao potaknuti interes za preuzimanje te otkrio kako u sljedećih šest do osam godina planira povećati broj putnika sa 100 milijuna na 160 milijuna. Ekscentrični O'Leary naglasio je kako je s  vrijednošću od 19 milijardi eura Ryanair preskup da bi ga kupile arapske kompanije. Dodao je i da se njihov fokus sastoji isključivo u dovođenju europskih putnika na bliskoistočne zračne luke. Ne vidi ih kao neprijatelje, ali istovremeno je komentirao kako "činjenica da je Etihad Airways iz Abu Dhabija kupio Alitaliju i Air Berlin govori da su nam prilično slaba konkurencija".

Nešto prostora za suradnju ipak je ostavio. "Zauvijek je vrlo širok vremenski pojam i nikada ne treba reći nikad", izjavio je O'Leary, ali je istovremeno upozorio kako za razliku od Alitalije, Ryanair ne treba ulagače iz Zaljeva, već da se s njima zapravo – natječe. Ovakav O'Learyev stav moguć je nakon što iz kompanije moglo čuti da bi njihova ovogodišnja dobit mogla iznositi 1,2 milijarde eura, za četvrtinu više od ranijih predviđanja. Ujedno su najavili da očekuju rekordnih 104 milijuna putnika tijekom ove godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close