Arapi grade luksuzni hotel na Vlašiću

Autor: Poslovni dnevnik , 01. listopad 2019. u 21:59
Arapi su već podigli desetke kuća na planini Vlašić

Turizam u BiH.

Sve popularnija BiH turistička destinacija Vlašić atrkativna je i građanima zemalja Bliskog istoka, javlja Dnevni avaz, čiji su novinari posjetili Mudrike kod Vlašića, prvo selo prije Babanovca, gdje su gotovo svi natpisi na arapskom jeziku.

Mještani Mudrika tvrde da se arapski građani masovno naseljavaju u "srce Vlašića", ali nitko o tome ne želi javno govoriti.

Prema riječima Sabahudina Maglića, predsjednika Mjesne zajednice Mudrike, niko od mještana mu se nije žalio na sve veći broj Arapa.

"Do sada nemam pritužbe, niti imamo problema s njima. Naprotiv, mnogi su od njih imali financijske koristi. Prodaju im sir, mlijeko i ostale proizvode", kaže Maglić, dodajući da su dolaskom Arapa mještani dobili posao i da zarađuju.

Nakon što su Arapi izgradili 20 kuća i hotel u naselju nazvanom Oaza mira, u samim Mudrikama izgrađeno je 15-ak novih kuća, a novo naselje nazvali su Lotus. Pokraj kuća, grade i ekskluzivni hotel.

"Još ne znamo koliki će biti hotel. U hotel Oaza mira dolaze i drugi turisti, možda će i ovaj otvoriti vrata za sve", objašnjava Maglić. Novi hotel s četiri zvjezdice imat će sedam katova, bazen, jacuzzi, restoran i teretanu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close