Arapi daju 2,65 mil. € za brodogradilište Bijela

Autor: Poslovni dnevnik , 13. rujan 2017. u 21:59
Adriatic Marines i Damen bavit će se remontom jahti u Bijeloj

Za koncesiju na 30 godina uložit će 20 mil. eura.

Žarko Ostojić, stečajni upravitelj Jadranskog brodogradilišta Bijela, odobrio je prodaju koncesijskog kruga konzorciju koji čine Adriatic Marinas i Damen za 2,65 milijuna eura.

Adriatic Marinas je vlasnik Porto Montenegra, dok je Damen nizozemska tvrtka koja se bavi remontom i brodogradnjom. Adriatic Marinas i Damen planiraju u Bijeloj baviti se remontom jahti i megajahti. Oni su jedini dostavili ponudu za dodjelu koncesije za korištenje luke Bijela.  

"Vjerovnici imaju pravo žalbe na odluku koju sam donio. Ako se nitko ne bude žalio, odluka postaje pravovaljana, nakon čega se potpisuje ugovor s konzorcijem koji ima 70 dana nakon potpisivanja ugovora da uplati novac. Konzorcij je obvezan potpisati ugovor i uplatiti novac", rekao je za Dan Ostojić. Za 2,65 milijuna eura vlasnici tivatske marine i njihovi partneri iz Nizozemske dobivaju svu imovinu u koncesijskom krugu osim upravne zgrade.

Dobivaju i opremu koja je usko vezana uz objekte. Koncesiju daje crnogorska vlada i to na 30 godina uz obvezno minimalno ulaganje od 20 milijuna eura. Vlasnik Porto Montenegra od prošle godine je Investment Corporation of Dubai (ICC). Oni su od Kanađanina Petera Munka i njegovih partnera otkupili cijeli udio u kompaniji Adriatic Marinas.

Komentirajte prvi

New Report

Close