Apple osvaja Kinu s većim iPhoneom

Autor: Tomislav Pili , 13. rujan 2018. u 22:00
Novi iPhone XS i veći iPhone XS Max/FOTOLIA

Apple je posljednjih godina izgubio ponešto udjela na kineskom tržištu baš zbog veličine zaslona.

Još veći i skuplji iPhone mogao bi pomoći Appleu da se bolje uhvati ukoštac s glavnim konkurentom Samsungom na ključnom kineskom tržištu.

Apple je u srijedu predstavio tri nova modela svog vodećeg izvora prihoda. Povoljniji iPhone XR s aluminijskim kućištem ima zaslon od 15,5 centimetara te cijenu od 749 dolara.

IPhone XS ima zaslon od 14,7 centimetara i cijenu od 999 dolara dok se iPhone XS Max može pohvaliti zaslonom od 16,5 centimetara i cijenom od 1099 dolara. Potonji model do sada je najveći iPhone, s 26 posto većim zaslonom u odnosu na prijašnji najveći model, što je najveće povećanje od 2014. godine, napisao je Gene Munster, analitičar Loup Venturesa.

"Konačno su dodali veći zaslon, pa izravno mogu konkurirati Galaxy Note 9 seriji", naglasila je nakon predstavljanja Annette Zimmermann, analitičarka Gartnera, prenosi Reuters.

"Veći zaslon bit će vrlo važan u Kini kako bi preokrenuo trend na tamošnjem tržištu. Apple je posljednjih godina izgubio nešto udjela tamo baš zbog veličine zaslona", dodala je Zimmermann. Povećanje zaslona, i to za 30 posto napravljeno je i na četvrtoj generaciji Appleovog pametnog sata.

Novi Apple Watch kompanija pozicionira kao sveobuhvatniji medicinski uređaj koji može na temelju očitanja EKG-a detektirati nepravilan rad srca. Ako detektira da se korisnik srušio, automatski zove hitnu pomoć.

Preko šest milijuna Amerikanaca pati od nepravilnog rada srca, a ta će se brojka do 2050. udvostručiti kako populacija bude starila, procjenjuje američka kardiološka udruga. 

Komentirajte prvi

New Report

Close