Aplikacija za zapošljavanje sezonaca

Novi servis ubrzat će zapošljavanje sezonskih radnika/Marko Jurinec/PIXSELL Novi servis ubrzat će zapošljavanje sezonskih radnika/Marko Jurinec/PIXSELL

Poslodavci u Srbiji od početka mjeseca mogu sezonske radnike u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu registrirati mobitelom, a zaposlenici mogu provjeriti jesu li prijavljeni.

Zapošljavanje sezonskih radnika u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu pomoću mobilne aplikacije prvi put je dostupno u Srbiji od početka ovog mjeseca.

To je i prva aplikacija za jedan servis javne uprave, stvorena u sklopu projekta "Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika" kojeg NALED realizira uz potporu Njemačke razvojne suradnje GIZ.

Uz portal Porezne uprave poslodavci sada imaju još jedan alat za registraciju sezonaca, a radnici će moći mobitelom provjeriti jesu li prijavljeni.

"Tri od četiri korisnika najčešće internetu pristupaju mobitelom", kaže Vladimir Čupić, predsjednik Saveza za hranu i poljoprivredu NALED-a, dodajući da je pojednostavljenu proceduru već koristilo 70 poslodavaca. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve