Angela Merkel opet okuplja čelnike Zapadnog Balkana

Autor: Marija Brnić , 21. kolovoz 2014. u 22:00
Njemačka kancelarka/REUTERS

Nakon skupa u četvrtak, Hrvatska kreće u izravne razgovore s njemačkim ulagačima.

Njemačka kancelarka Angela Merkel će 28. kolovoza u Berlinu biti domaćica Konferencije o Zapadnom Balkanu, na kojoj će se okupiti svi predsjednici vlada i resorni ministri Austrije, Slovenije, Hrvatske, te Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Albanije.

Već na nedavnom summitu postjugoslovenskih zemalja u Dubrovniku njemačka čelnica dala je jasnu poruku da je Njemačka i dalje zainteresirana za ovaj dio Europe i njegovo priključenje EU. Na konferenciji u Berlinu mogućnosti daljnjeg političkog i ekonomskog razvoju u regiji razmatrat će se kroz nekoliko sastanaka – na razini predsjednika vlada, ministara vanjskih poslova, te kroz  gospodarsku konferenciju.

Hrvatsku će uz premijera Zorana Milanovića predstavljati i ministri Vesna Pusić, Ivan Vrdoljak i Gordan Maras. U okviru skupa, Agencija za investicije i konkurentnost predstavit će se i pogodnosti ulaganja u Hrvatsku, a kako se saznaje iz vladinih krugova, već prvog dana listopada u Berlinu se ponovno održavaju razgovori o mogućim ulaganjima s 50-ak velikih njemačkih tvrtki. 

Komentirajte prvi

New Report

Close