Amerikanci uložili 3,8 milijardi dolara u Srbiju

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2016. u 07:49
Foto: PD

Investicije američkih kompanija otvorile su do danas više od 8000 radnih mjesta u Srbiji.

SAD su jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji s ukupnim iznosom ulaganja od 3,8 milijardi dolara, pokazuju podaci američkih kompanija.

Investicije američkih kompanija otvorile su do danas više od 8000 radnih mjesta u Srbiji. Autoindustrija, IT sektor, farmaceutska industrija, energetika, financijski sektor, građevinarstvo i vojna oprema područja su u kojima postoje prilike za novi priljev američkih ulaganja u Srbiju.      

Komentari (3)
Pogledajte sve

Da šefovi tamo naprave anketu sa zaposlenicima što misle o SAD-u, sigurno ne bi bili iznenađeni rezultatima jer bi odgovori u najmanju ruku bili vrlo negativni. Da dođu kod nas i naprave isto, rezultati bi bili u najmanju ruku jednako negativni. Pouka priče: pametnije je i logičnije investirati kod bivših neprijatelja koji te i dalje mrze (znaš na čemu si) nego kod tobožnjih prijatelja kojima si pomogao da izvuku živu glavu, a koji su se nakon pružene pomoći i potpore masovno okrenuli protiv tebe i pljuju ti u lice.

U Hrvatsku neće nitko, mi smo država od koje se bježe u galopu.

…njemačkog ministarstva obrane…, SR Njemačka kao potencijalnu prijetnju navodi Rusiju ‘koja otvoreno dovodi u pitanje mir u Europi’, jer je 2014. godine anektirala Krim.

Savezna Republika Njemačka će donijeti plan civilne obrane, prvi nakon takozvanog ‘Hladnog rata’, kojim će pozvati stanovništvo da stvori zalihe hrane i vode za nekoliko dana,…

“napad na njemački teritorij koji bi zahtijevao primjenu konvencionalne obrane malo vjerojatan”, no poziva na to da zemlja “bude u dovoljnoj mjeri spremna za moguću konkretnu prijetnju”,

SR Njemačka kao potencijalnu prijetnju navodi Rusiju “koja otvoreno dovodi u pitanje mir u Europi”, jer je 2014. godine anektirala Krim.

“Stanovništvo treba pozvati da stvori zalihe hrane za deset dana”, navodi se u planu civilne obrane na 69 stranica, te zalihe vode za pet dana i to po dvije litre vode po osobi i danu.
SR Njemačka,

http://direktno.hr/en/2014/eu/58635/Prvi-put-nakon-‘Hladnog-rata’-Nijemci-donose-plan-civilne-obrane.htm

New Report

Close