Američku imovinu Teve kupio australski farmaceut

Autor: Tomislav Pili , 28. lipanj 2016. u 21:59
Foto: Thinkstock

Mayne platio 652 milijuna dolara.

Sydney Australska farmaceutska kompanija Mayne Pharma u utorak je objavila kako će preuzeti američku imovinu izraelske Teve za 652 milijuna dolara. Time je Teva korak bliže završetku procesa prodaje imovine kako bi zadobila regulatorno odobrenje za preuzimanje generičkog poslovanja kompanije Mylan.

Teva je u paketu prodala udjele u tvrtkama Dr. Reddy's Laboratories, Impax Laboratores, Sagent Pharmaceuticals te Cadilla Healthcare, kao i niz manjih udjela u malim tvrtkama. Australska kompanija procjenjuje da će joj kupljena imovina povećati prodaju od 237 milijuna dolara s maržom većom od 50 posto.

Po objavi vijesti trgovanje dionicom Maynea je zaustavljeno i biti će opet nastavljeno u  četvrtak. Podsjetimo, Teva je prošloga srpnja objavila da za 40 milijardi dolara preuzima generičko poslovanje Mylana. Izraelci su trenutno u procesu prodaje i dijela europske imovine što uključuje prodaju generičkog poslovanja i Irskoj i Velikoj Britaniji. Prema navodima Reutersa koji se poziva na upućene izvore, ta bi imovina mogla vrijediti do 1,3 milijarde dolara. Proces dezinvestiranja u Europi trebao bi biti dovršen do jeseni. 

Komentirajte prvi

New Report

Close