Američko-švicarska tvrtka ulaže još 8,5 mil. eura u proizvodnju eko panela

Autor: Poslovni dnevnik , 18. prosinac 2014. u 12:16
Paneli se proizvode od recikliranog papira i kartona

Noble Environmental već ima tvornicu u Kraljevu u kojoj su zaposlena 84 radnika.

Američko-švicarska kompanija Noble Environmental planira uložiti još najmanje 8,5 milijuna eura u tvornicu u Tavniku kod Kraljeva, izjavio je osnivač i generalni direktor kompanije Robert Noble iz San Diega.

Godinu dana od početka izgradnje tvorničke hale od 1300 četvornih metara u Tavniku kod Kraljeva, u tvornici Noble Environmental u travnju je pokrenuta proizvodnja EKOR-panela od recikliranog papira i kartona, a nedavno je počela i izgradnja novog proizvodnog objekta od 5200 kvadrata. Dosad je ukupno uloženo oko 2,5 milijuna eura, javlja Tanjug.Robert Noble je rekao da su trenutno u tvornici zaposleno 84 radnika, koji rade u tri smjene, a uskoro će se otvoriti mogućnost i za još pedesetak novih radnih mjesta.

"Ovo je jedina ovakva tvornica u ovom dijelu Europe, a naše proizvode koji predstavljaju novu, ekološki održivu alternativu za drvo, šperploču i lesonit, kao i aluminij i plastiku, plasirat ćemo na američko i europsko tržište. EKOR-panel je materijal budućnosti, proizvodni proces je potpuno ekološki, a u proizvodnji se koristi obnovljiva energija", objasnio je Noble, dodajući da su dva velika prodajna centra otvorena u Nizozemskoj i Turskoj.Kompanija Noble Environmental je već otkupila i okolno zemljište u selu Tavnik, s ciljem da u dogledno vrijeme na tom mjestu postavi i potpuno automatiziranu proizvodnu liniju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close