Američki tehnološki i investicijski giganti osnivaju zdravstvenu kompaniju

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2018. u 09:05
Foto: reuters

Zdravstvenu kompaniju trebala biu njihovim radnicima osigurati medicinsku njegu po “razumnoj cijeni”.

Giganti američke ekonomije tehnološka kompanija Amazon, holding Berkshire Hathaway investitora Warrena Buffetta i banka JP Morgan Chase rade zdravstvenu kompaniju koja bi trebala njihovim radnicima osigurati medicinsku njegu po "razumnoj cijeni", prenio je N1.

Kompanije zasad nisu ponudile mnogo detalja, navodeći da je projekt u ranoj fazi, prenio je AP.

Buffett je u priopćenju naveo da sve veći troškovi medicinske njege djeluju na američku privedu kao "gladni parazit", dodajući da tri kompanije nemaju odgovor, ali da vjeruju da mogu udružiti resurse kako bi se obuzdali troškovi.

Nova kompanija će biti nezavisna i neće biti ograničena pravljenjem profita, dok će naglasak biti na tehnologiji, navele su kompanije.

Kompanije nisu navele hoće li projekt biti proširen mimo Amazona, Berkshirea i JP Morgana, ali je direktor Morgana rekao da je cilj da se nađe rješenje koje će koristiti njihovim radnicima u SAD-u, njihovim obiteljima "i potencijalno svim Amerikancima".

Dionice zdravstvenih kompanija u SAD-u danas su imale značajan pad u ranom trgovanju, što ukazuje na prijetnju od novog projekta na način kako se dosad plaća medicinska njega.

Zdravstveno osiguranje koje pokrivaju poslodavci su najveći dio američkog tržišta zdravstvenih usluga. Kompanije dobivaju porezne olakšice ako pokrivaju zdravstveno osiguranje radnicima, ali su troškovi sve veći zbog čega su kompanije, posebno manje, pod velikim pritiskom.

Komentirajte prvi

New Report

Close