Američke kompanije dobivaju poslove na Kubi

Autor: Tomislav Pili , 14. ožujak 2016. u 21:59
Obama dolazi 20. ožujka/REUTERS

Uoči posjete predsjednika Baracka Obame AT&T, Starwood i Marriott ulaze na tržište karipske komunističke države.

Velike američke kompanije na rubu su dobivanja značajnih poslova na Kubi uoči povijesnog posjeta predsjednika Baracka Obame tom karipskom otoku. Prema navodima Reutersa, telekomunikacijska kompanija AT&T te hotelski lanci Starwood i Marriott uskoro će objaviti ulazak na kubansko tržište.

AT&T bi trebao objaviti sporazum o mobilnim komunikacijama s državnim telekomom Etecsa. Prema tvrdnjama upućenog Reutersovog izvora, razgovori AT&T-a i Etecse traju već neko vrijeme, ali još nema na vidiku zajedničkog sporazuma. Starwood je najavio da je zatražio odobrenje od američkog ministarstva financija da bude operater nekoliko hotela na Kubi. "Vidimo velike mogućnosti u širenju naših brendova na Kubi", navodi se u priopćenju Starwooda.

Marriottov glasnogovornik Thomas Marder je naglasio kako je kompanija optimistična što se tiče otvaranja hotela pod brendom Marriott na Kubi. Procvat turizma zbog zatopljenja američko-kubanskih odnosa predviđaju i američke zrakoplovne kompanije koje su već predale zahtjeve za odobrenje zračnih linija između SAD-a i Kube. Predsjednik Obama posjetit će Kubu od 20. do 22. ožujka. To će biti prvi službeni posjet nekog američkog predsjednika toj državi nakon gotovo 90 godina čime će se označiti kraj hladnoratovskog neprijateljstva koje je trajalo od 60-ih godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close