Američka kompanija objavila natječaj za posao koji će platiti 10 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2018. u 10:06
Foto: Thinkstock

Šalice za kavu noćna su mora za okoliš.

Američki lanac kafića Starbucks nudi deset milijuna dolara za ideju oko novog dizajna šalica za kavu koje će se lakše reciklirati, piše CNN.

Šalice za kavu noćna su mora za okoliš. Premda se izrađuju od kartona, unutarnji dio šalice presvućen je tankim slojem plastike kako bi što bolje zadržala toplina i spriječilo curenje. No upravo taj sloj plastike čini šalicu nezgodnom za recikliranje te je potrebno čak 20 godina da bi se šalica raspala.

"Svake godine se u svijetu distribuira oko 600 milijardi takvih šalica, dok je naših sigurno oko šest milijardi'', priopčili su iz Starbucksa dodajući kako već neko vrijeme rade na ovom problemu, ali bezuspješno.

Upravo zbog svojih neuspješnih pokušaja, tvrtka je objavila novi natječaj za šalicu s unutarnjom oblogom od biljnih vlakana koja može spriječiti curenje vruće tekućine.

''Nitko nije zadovoljan dosadašnjim rezultatima i kašnjenjima'', izjavila je Colleen Chapman iz Starbucksa, dodajući kako se nada da će ovaj natječaj napokon pružiti rezultate.

Komentirajte prvi

New Report

Close