Američka gospodarska komora u Hrvatskoj dovodi Launchpad USA program

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2017. u 14:36
Foto: foto press

Lauchpad USA je paket usluga Američke gospodarske komore koji podupire kontinuirani poslovni uspjeh tvrtki članica koje tek ulaze na tržište SAD-a ili pak žele proširiti svoje poslovanje u SAD-u.

22.03.2017. Američka gospodarska komora je organizirala predstavljanje Launchapad USA programa svojim članovima i drugim zainteresiranim tvrtkama te na taj način pomogla i podržala iskorak hrvatskih kompanija u internacionalizaciji svojeg poslovanja.

Lauchpad USA je paket usluga Američke gospodarske komore koji podupire kontinuirani poslovni uspjeh tvrtki članica koje tek ulaze na tržište SAD-a ili pak žele proširiti svoje poslovanje u SAD-u. Program, između ostalog i kroz ured u New York City-u, pruža tvrtkama članicama praktičnu podršku prilagođenu njihovim potrebama, kako bi im pomogao stvoriti uspješnu poslovnu formulu.

Launchpad USA program je primarno usmjeren na mala i srednja poduzeća a sudjelovanje u njemu omogućuje pristup informacijama ključnim za početak poslovanja u SAD-u kao što su: kako i gdje osnovati kompaniju, otvoriti bankovni račun i pribaviti druge financijske usluge, ugovarati i zapošljavati u SAD-u, ishoditi radne dozvole, riješiti logistička pitanja i osiguranje robe i usluga i sl.

U sklopu događanja predstavljanje informacija o američkom poreznom sustavu održao je Natko Sertić, direktor u Odjelu poreznog savjetovanja, Deloitte, nakon kojeg je Elizabeth Harris, voditeljica konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država dala uvid u američki vizni režim s naglaskom na vrste i uvjete ishođenja poslovnih viza. Gost događanja bio je Saša Škevin iz Photomath-a koji je govorio o iskustvima i izazovima mlade, tehnološke kompanije u izlasku na američko tržište. Više detalja o samom programu kao i dosadašnja iskustva kompanija koje su u njemu sudjelovale dao je Mike Klyszeiko, direktor Launchpad USA programa iz AmCham-a Finska koji već nekoliko godina uspješno pomaže finskim i estonskim kompanijama u izlasku na američko tržište. Od ove godine dio programa je i AmCham Hrvatska čiji će članovi imati isto vođenje, infrastrukturu i informacije kao i finske kompanije.

Neke od hrvatskih kompanija su već izrazile svoju želju ući u program i kroz njega raditi na svom pozicioniranju na američkom tržištu. Više o programu možete saznati ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close