AmCham-ova poslovna delegacija u SAD započela posjetom New York Stock Exchange-u i NASDAQ-u

Autor: Objava za medije , 12. lipanj 2018. u 09:49
FOTO: Press

Poslovna delegacija Američke gospodarske komore u Hrvatskoj započela je svoj petodnevni program u SAD-u posjetom New York Stock Exchange-u i NASDAQ-u. Delegacija je posjetila i Bank of America te The Boston Consulting Group a članovi delegacije razgovarali su o iskustvima digitalne transformacije s vodećim ljudima ovih kompanija. Tijekom boravka u New Yorku delegacija će posjetiti i IBM-ov Watson centar.

Nakon New Yorka delegacija će boraviti na zapadnoj obali, u Silicijskoj dolini i San Franciscu gdje će posjetiti Google, Microsoft, Fortinet, Volans-i, UBER i McKinseyevu kompaniju Lunar. 

Digitalna transformacija se smatra glavnim prioritetom menadžmenta nužnim za ostvarivanje konkurentske prednosti. Cilj puta je stoga omogućiti vodećim ljudima hrvatskih kompanija da upoznaju iskustva u digitalnoj transformaciji tradicionalnih i dugovječnih kompanija u SAD-u kao i mladih disruptivnih kompanija koje mijenjaju tradicionalne industrije.

Poslovna delegacija u SAD-u završno je događanje u sklopu AmCham-ovog programa “Boardroom Discussions: Digitalna transformacija iz perspektive predsjednika uprave”, koji je uključivao niz događanja organiziranih tijekom 2017. i 2018. godine. Događanja su bila namijenjena predsjednicima uprava, članovima uprava te glavnim direktorima tvrtki članica AmCham-a zainteresiranima za teme vezane uz digitalnu transformaciju. U sklopu navedenih događanja, sudionici su raspravljali o brojnim aspektima digitalne transformacije, uključujući transformacije poslovnih modela, stvaranje vrijednosti iz podataka i budućnost rada.

Komentirajte prvi

New Report

Close