Amazon bijesan zbog blokade testiranja dronova u SAD-u

Autor: Tomislav Pili , 26. ožujak 2015. u 16:30
Korištenje dronova američkoj ekonomiji može donijeti izravno i neizravno 14 milijardi dolara u prve tri godine/Reuters

Država gubi milijarde, upozorava tvrtka.

Washington  Sjedinjene Američke Države mogle bi izgubiti milijarde dolara investicija ako ne olabave regulativu korištenja bespilotnih letjelica (dronova) u komercijalne svrhe, upozorila je američki Kongres kompanija Amazon.

U obraćanju odboru zakonodavnog tijela, Paul Misener, potpredsjednik za globalne javne politike, kazao je kako je Saveznoj upravi za zrakoplovstvo (FAA) trebalo šest mjeseci da odgovori na njihov zahtjev za testiranje dronova za dostavu proizvoda. Odgovor je, podsjetimo, bio negativan. "Sada mnogo napredniji dizajn letjelica testiramo u inozemstvu", naglasio je Misener dodavši kako inozemnim zrakoplovnim vlastima treba najviše dva mjeseca da izdaju dozvolu.

Prema procjenama analitičara, korištenje dronova američkoj ekonomiji može donijeti izravno i neizravno 14 milijardi dolara u prve tri godine, a čak 82 milijarde dolara u 10 godina. No, FAA uzvraća kako će nova regulativa, predviđena da stupi na snagu 2016. godinu, biti najfleksibilnija regulativa korištenja dronova na svijetu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close