Alžir donio 420 mil. kn Energoinvestu

Autor: Poslovni dnevnik , 03. rujan 2015. u 21:59
Oprema se izrađuje od dijelova proizvedenih u BiH

Sarajevska kompanija isporučuje telekomunikacijsku opremu za najveću trafostanicu.

Energoinvest iz Sarajeva priprema isporuku telekomunikacijske opreme za trafostanicu El Milia, najveću koja se gradi u Alžiru.

To je jedan od najvećih projekata Energoinvesta proteklih godina, a riječ je o iznosu od oko 104 milijuna KM (oko 420 mil. kn), čime je obuhvaćena isporuke opreme i građevinski radovi na terenu. Energoinvest je taj posao dobio u najjačoj konkurenciji iz cijelog svijeta. Sve komponente koje se nabavljaju za integraciju cjelokupnih telekomunikacijskih ormara i opreme, nabavljaju se iz BiH. "Oprema se uzima od nekoliko rijetkih preostalih proizvođača tih proizvoda.

Sve te komponente objedinjavamo u svakom ormaru pojedinačno, sklapamo ih, programiramo i dajemo im tu dodatnu vrijednost zajedno s projektom, dizajnom i pratećom dokumentacijom. Dakle, stvaramo BiH proizvod više vrijednosti koji izvozimo", rekao je jedan od direktora Energoinvesta Vedad Čengić. Na projektu u ALžiru bilo je angažirano oko 60 ljudi iz Energoinvesta, u raznim fazama projektiranja, na realizacije posla, u komercijalnom segmentu, kao i u samim radovima u Alžiru. 

Komentirajte prvi

New Report

Close