Aluminiju stiže plan restrukturiranja

Autor: Saša Paparella , 28. srpanj 2019. u 11:00
Vlada Federacije BiH svim će radnicima Aluminija uvezati radni staž/I. I./PIXSELL

Ponovno pokretanje proizvodnje.

Uprava nedavno ugašenog mostarskog Aluminija će do kraja srpnja izraditi plan o restrukturiranju tvrtke i ponovnom pokretanju proizvodnje te isplati otpremnina za radnike koji su stekli uvjete za mirovinu, dok su se vlasti Federacije BiH  obvezale uplatiti zaostale doprinose za mirovinsko osiguranje, zaključeno je u četvrtak nakon sastanka vodstva kompanije, malih dioničara i predstavnika radnika te političkih predstavnika bosanskohercegovačkih Hrvata. 

Kako je priopćeno nakon sastanka, pružena su usmena jamstva kako će svim zaposlenicima Aluminija Vlada Federacije BiH, koja je 44-postotni vlasnik, uvezati radni staž. O tome će, rečeno je, vlada donijeti odluku u najkraćemu mogućem roku. 

Za 900 radnika posrnule mostarske kompanije uprava godinu i pol nije uplaćivala doprinose za mirovinsko osiguranje. U zaključcima je utvrđeno da će do kraja srpnja biti usvojen plan restrukturiranja kompanije s novom organizacijskom sistematizacijom.

Taj će dokument pratiti i Plan zbrinjavanja zaposlenika. Precizira se kako će zajedno s time biti osigurana sredstva za otpremnine te omogućen odlazak u mirovinu onima koji su stekli zakonske uvjete za to.

Sa sastanka je najavljeno kako će planom restrukturiranja biti predviđeno postupno oživljavanje proizvodnoga procesa, počevši od Ljevaonice, Anoda do Elektrolize.

Komentirajte prvi

New Report

Close