Aktor traži još šest mjeseci za Koridor 10

Autor: Poslovni dnevnik , 19. veljača 2017. u 21:59
Grci kasne s radovima na sve četiri dionice/M. S./PIXSELL

Aktor radi na dionicama Bancarevo-Crvena reka, Crvena reka-Čiflik, Staničenje-Pirot i na obilaznici oko Dimitrovgrada.

Grčka kompanija Aktor tražila je produžetak rokova za sve četiri dionice na Koridoru 10 za šest mjeseci, rekla je Zorana Mihajlović, srpska ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture.

Mihajlović ja na konferenciji za novinare u vladi Srbije objasnila da je ministarstvo zauzelo stajalište nakon izvještaja Radne grupe i Nadzornog povjerenstva o kašnjenju radova i proslijedilo ga državnoj kompaniji Koridori Srbije. "Potpisnik ugovora s Aktorom je kompanija Koridori Srbije, koja je nadležna za njihovu realizaciju. Ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukture je definiralo stav i čeka odgovor", rekla je ministrica.

Prema njenim riječima, normalno je da ponekad ima problema, ali je glavni razlog kašnjenju Aktora nedovoljno ljudi na gradilištima. "Rokovi za završetak radova na trasama koje gradi ta grčka kompanija su kraj ove godine i prvo tromjesečje sljedeće godine", rekla je Mihajlović. Aktor radi na dionicama Bancarevo-Crvena reka, Crvena reka-Čiflik, Staničenje-Pirot, dužine 48 kilometara, i na obilaznici oko Dimitrovgrada. 

Komentirajte prvi

New Report

Close